IKKE BEKYMRET FOR CHELSEAS START: Sir Alex Ferguson mener det bare skulle mangle at ikke Chelsea sto med full pott etter sine fem første kamper. Her rusler han av banen etter 0-0-kampen hjemme mot Rangers. Foto:    AFP PHOTO/ANDREW YATES
IKKE BEKYMRET FOR CHELSEAS START: Sir Alex Ferguson mener det bare skulle mangle at ikke Chelsea sto med full pott etter sine fem første kamper. Her rusler han av banen etter 0-0-kampen hjemme mot Rangers. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Jeg tror Chelsea satte opp terminlista selv

Ferguson om kampoppsett og paparazzier. I dag boikotter han pressekonferansen.

||| (Dagbladet): 21-1 i målforskjell og full pott på fem kamper.

Regjerende ligamester Chelsea har tatt kommandoen i Premier League fra start av, og har på ingen måte svekket sitt favorittstempel etter å ha nedsablet all motstand så langt.

La gå at motstanden ikke har vært den beste - men over fire scorede mål i snitt per kamp gir uansett gjenklang.

Utfordrer Manchester United har på sin side kommet litt på hæla etter å ha avgitt fire poeng i sluttminuttene mot Fulham og Everton.  Når manager sir Alex Ferguson likevel ikke er bekymret, er det fordi han mener Chelsea har fått en nesten uhørt enkel åpning på sesongen.

- Jeg tror Chelsea satte opp terminlista selv, sier han i et intervju med den italienske sportsavisa La Gazzetta dello Sport, ifølge The Guardian.

Boikotter pressen etter Torres-sak
Chelsea har møtt West Bromwich hjemme (6-0), Wigan borte (6-0), Stoke hjemme (2-0), West Ham borte (3-1) og Blackpool hjemme (4-0).

- De har fått en ganske forbløffende start, men du er nødt til å slå de lagene. Det har Chelsea gjort på en overbevisende måte. De avsluttet forrige sesong gjennom å score en drøss mål mot de svakere lagene, og de har fortsatt på samme måte, sier Ferguson.

I de neste to kampene møter Chelsea uansett formidabel motstand: Først Manchester City borte i morgen, og så Arsenal hjemme neste helg.

Det er ikke nytt at United-manageren klager på kampoppsettet, og han er selv blitt beskyldt for å ha en finger med i spillet når FA utarbeider sin terminliste.

Som da Rafael Benitez fisket opp sin berømte papirlapp fra innerlomma og leste opp en rekke «facts».

I dag skulle Ferguson etter planen ha holdt sin sedvanlige pressekonferanse foran helgas kamp mot Bolton. Den ble imidlertid avlyst av Ferguson selv - som fra før boikotter BBC og som har utestengt visse journalister fra Carrington under pressemøtene.

Årsaken skal være at Ferguson er forbannet på hvordan pressen har framstilt hans kritikk av Fernando Torres etter 3-2-seieren på Old Trafford søndag - da han uttalte at spanjolen overdrev noe voldsomt i situasjonene som ledet opp til de to baklengsmålene.

I tillegg var han ikke på plass da Manchester United slo Scunthorpe 5-2 i ligacupen på onsdag - noe som er høyst uvanlig fra den kanten. Forklaringen var at han speidet på Champions League-motstander Valencia.

Tror på topp fire-reprise
Men han har altså rukket å snakke med den italienske sportavisa, der han også snakker om situasjonen til Wayne Rooney.

Tidligere denne måneden valgte Ferguson å utelate ham til troppen mot Everton for å skåne ham fra den «forferdelige hetsen» etter prostitusjonsskandalene som er rullet opp.

Nå innrømmer han at Rooneys svake form innledningsvis har sammenheng med det voldsomme mediatrykket.

- Han har ikke et problem med selvtilliten, men gutten har innsett hvilket fokus som er på ham. Han har skjønt hva det innebærer å havne i media for saker som ikke har med fotball å gjøre. Han kan ikke gå rundt et hjørne uten at det er et kamera der. Han kan ikke bevege seg uten at det dukker opp en paparazzi. Den type oppmerksomhet kan være utmattende, sier Ferguson.

Og slår fast:

- Beleiringen fra pressen kan slite ut alle og enhver.

Men uten Rooney i toppslag har Dimitar Berbatov våknet for fullt og holdt United-skuta flytende med seks mål på fem seriekamper.

De er noenlunde i rute, i likhet med Arsenal, Tottenham og Manchester City.

Ferguson tror topp fire fort kan bli uforandret fra forrige sesong, men utelukker ikke byrivalen på Eastlands.

- City har ikke hatt den sterkeste starten, men med stallen de har bør de være helt der oppe. Jeg så 3-0-seieren deres mot Liverpool, og de kommer til å bli en tøff utfordring med styrken de har. Robert Mancini kjøpte et halvt lag i sommer. De blir ikke enkle å nedkjempe, og greier de å bli stabile blir de opplagt en trussel, sier han.

SIER ROONEYS FORMSVIKT SKYLDES MEDIATRYKKET: Ferguson sier United-spisen ikke kan passere et gatehjørne uten at det står en paparazzi der. Foto:  REUTERS/Phil Noble
SIER ROONEYS FORMSVIKT SKYLDES MEDIATRYKKET: Ferguson sier United-spisen ikke kan passere et gatehjørne uten at det står en paparazzi der. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer