Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror det blir bra

Medaljekandidat Edvald om dagens VM-løype. Se startlista.

GÅR UT HARDT: Edvald Boasson Hagen sier det som fungerer best er å gå ut hardt og så øke. Om han har dagen, kan 22-åringen kjempe om VM-medaljer på dagens temporitt i Mendrisio i Sveits.Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet
GÅR UT HARDT: Edvald Boasson Hagen sier det som fungerer best er å gå ut hardt og så øke. Om han har dagen, kan 22-åringen kjempe om VM-medaljer på dagens temporitt i Mendrisio i Sveits.Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet Vis mer

||| • Følg og diskuter rittet direkte fra «Veikanten» i vårt livestudio.

MENDRISIO/OSLO (Dagbladet.no): I dag starter herrenes sykkel-VM i Mendrisio med temporittet. Edvald Boasson Hagen er eneste norske deltaker, men han er til gjengjeld blant de klare medaljekandidatene.

Løypa er 16,6 kilometer lang, og det skal kjøres tre runder. Altså rett under 50 kilometer totalt.

• Se løypeprofil og kart på arrangørens hjemmeside.

Boasson Hagen prøvekjørte løypa på tirsdag, og likte det han så:

- Løypa er stort sett flat. Det er noen tekniske svinger og en lang motbakke. Det blir hardt, men er likt for alle. Jeg tror det blir bra, sier Edvald.

Favorittene fra 15.30
Temporittet starter klokka 11.30 i dag. Rytterne starter i fem puljer. Den siste gruppa med de største favorittene starter fra klokka 15.30.

I den gruppa har Edvald selskap av navn som Bradley Wiggins, Tony Martin, Fabian Cancellara, Gustav Larsson, Aleksandr Vinokourov og fjorårets verdensmester Bert Grabsch fra Tyskland.

Det har vært litt disig vær i morgentimene i Sveits i dag, men det ligger an til å bli en fin og varm dag, med omkring 25 varmegrader.

- Blir hardt
Til TV 2 sier han at han føler seg godt restituert etter seieren i Tour of Britain sist helg, og at planen i dag er like enkel som den er knallhard:

- Jeg må vel gå ut hardt og øke. Det er det som er oppskriften som fungerer best. Jeg håper jeg ikke går på en stor smell, men hardt blir det uansett, sier han.


All sannsynlighet tilsier imidlertid at Fabian Cancellara tar gullet på hjemmebane. Sveitseren vant temporittet i VM i 2006 og 2007, og i OL i fjor.

Også fjorårsmester Grabsch er en god kandidat, mens Edvald selv trekker fram sommerens store Tour-overraskelse Bradley Wiggins som en favoritt.

- Bedre enn i fjor
Under gårsdagens pressekonferanse valgte 22-åringen en relativt beskjeden tilnærming:

- Jeg håper på å bli bedre enn i fjor.

Det vil si bedre enn 21. plass. De fleste venter noe ganske mye bedre av Edvald i år. NRKs Dag Erik Pedersen sa til Dagbladet i går at han mener medalje er et naturlig mål:

- Edvald bør helt klart være en av dem som slåss om medalje. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at noe dårligere enn femteplass for Edvald vil være en stor skuffelse, sier Pedersen.

- Vi drømmer om pallen. Om ikke i år, så neste år. Blir Edvald blant de ti beste, så er vi fornøyd, sier Boasson Hagens trener Fredrik Mohn.

Søndag sykler Edvald landeveisrittet i VM på et sterkt lag med Kurt Asle Arvesen, Thor Hushovd og seks andre nordmenn.

• Følg og diskuter rittet direkte fra «Veikanten» i vårt livestudio.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling