- Jeg tror det blir veldig mye styr hvis jeg går

Drillo orker ikke se landskampen på Ullevaal.

SER KAMP PÅ TV: Egil Olsen ser landskamp hjemmefra for første gang på lenge i kveld. Eks-treneren kan ikke huske sist han ikke var på Ullevaal stadion under en landskamp. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
SER KAMP PÅ TV: Egil Olsen ser landskamp hjemmefra for første gang på lenge i kveld. Eks-treneren kan ikke huske sist han ikke var på Ullevaal stadion under en landskamp. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSENVis mer

Følg Norge - Island i fotballstudio fra klokka 20.

(Dagbladet): Det har stormet rundt Norges Fotballforbund og Egil «Drillo» Olsen (71) det siste døgnet.

Norge møter et VM-jagende Island på Ullevaal stadion i kveld klokka 20 - men på plass på stadion er ikke Drillo.

- Nei, jeg ser kampen på TV. Jeg er invitert av Dan Børge Akerø i losje, men jeg tror det blir veldig mye styr hvis jeg går. Jeg får med meg det meste på TV, sier Olsen til NRK.

Kan ikke huske sist Drillo fyrte løs mot NFF-ledelsen i går og følte seg dårlig behandlet etter at Per-Mathias Høgmo ble hans erstatter 27. september. Drillo hevder han ble presset ut av jobben.

Kampen mot Island blir den første på lang tid uten Drillo på benken eller tribunen.

- Jeg husker ikke sist jeg ikke var der. Før jeg overtok så jeg nok alle landskamper som gikk på Ullevaal, sier Olsen.

Møte i dag Situasjonen og bråket ble så uholdbar for Norges Fotballforbunds ledelse at de mandag kveld ba om et møte med Drillo selv.

Det ble avholdt i en drøy time i dag, hjemme hos den tidligere landslagssjefen.

- Det var et oppklaringsmøte, hvor Drillo møtte generalsekretær Kjetil Siem og president Yngve Hallén. Nå er vi enig om å legge konflikten bak oss, og heller se på hvilket engasjement vi kan gi Drillo i NFF i framtida, sa kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, til Dagbladet.

- Fortsatt er det sånn at Egil mener han fikk sparken, mens vi mener han fikk et fritt valg, og at han kunne fortsette i stillingen. Men her blir man nok ikke enig. Partene er likevel samstemte om å gå videre nå, med ulik oppfatning om akkurat det punktet, sa Graff.

I en debatt på TV 2 i kveld innrømmer generalsekretær Kjetil Siem at bråket har tatt på.

- Jeg har hatt vondt i magen av det som har eskalert. Jeg har fått forklart hvordan Egil ser på det. Vi forstår og beklager at det er blitt som det er blitt. Det gjør det lettere å legge det bak oss, se framover og lære av det, sa Siem.

BRÅK: Drillo gikk kraftig ut mot NFF-ledelsen på TV2 i går. Her er Oslo generalsekretær Kjetil Siem, Per-Mathias Høgmo, fotballpresident Yngve Hallen og Egil Drillo Olsen på fotballforbundets pressekonferanse i slutten av september.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
BRÅK: Drillo gikk kraftig ut mot NFF-ledelsen på TV2 i går. Her er Oslo generalsekretær Kjetil Siem, Per-Mathias Høgmo, fotballpresident Yngve Hallen og Egil Drillo Olsen på fotballforbundets pressekonferanse i slutten av september. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer