TIPPELIGAEN: Sandnes Ulf og trener Asle Andersen (t.h) er klare for Tippeligaen for første gang i klubbens historie. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
TIPPELIGAEN: Sandnes Ulf og trener Asle Andersen (t.h) er klare for Tippeligaen for første gang i klubbens historie. Foto: Erik Berglund / DagbladetVis mer

- Jeg tror det er den største prestasjonen i norsk fotball i moderne tid

Sandnes Ulf er klare for Tippeligaen, og kun teori kan hindre Hønefoss-opprykk.

(Dagbladet): Sandnes/Ulf rykket egentlig ned fra Adeccoligaen i fjor, men fikk beholde plassen på grunn av Follos skakkjørte økonomi.

I dag, ett år etter «nedrykket», er klubben klar for Tippeligaen neste sesong.

- Dette er smått utrolig. Selv om vi har toppet tabellen så lenge, har ingen tatt oss på alvor. Det har motivert oss noe helt sykt. Derfor vil jeg gjerne takke alle ekspertene, sier trener Asle Andersen til Aftenbladet.no.

De sikret opprykket i dag med en knusende 6-0-seier over Løv-Ham. Rogalendingene fikk hjelp av Sandefjord, som slo Ham-Kam 4-1 på Briskeby, og er dermed klare for Tippeligaen for aller første gang i klubbens hundre år lange historie.

Måtte hente vin Mens spillerne feiret opprykket ellevillt utpå banen satt en gråtkvalt daglig leder i Sandnes Ulf på benken med hodet begravd i hendene.

- Jeg er veldig stolt og lettet. Det har vært et enormt press. Jeg kan ikke forklare hva som rører seg innvendig nå, sier en gråtkvalt Tom Rune Espedal til Aftenbladet.no.

Etter å ha kommet over det største sjokket reiste han hjem for å hente en flaske vin.

- Da vi var i La Manga i vinter, kjøpte jeg en svindyr rødvin fra 1952. Jeg sa at den ikke skulle åpnes før vi spilte i eliteserien. Jeg må holde ord og hente den, sier Espedal til avisa.

- Jeg tror det er den største prestasjonen i norsk fotball i moderne tid. Det viser at alt er mulig dersom det jobbes riktig. Jeg har ikke tenkt mye på hva som skjer neste sesong, men vi skal gjøre det vi klarer, sier en tydelig beveget Tom Rune Espedal til Aftenbladet.

Kun teori står i veien for HBK Saalitis gamle klubb, Hønefoss, er i teorien klare for Tippeliga-spill neste år.

Hønefoss vant 3-0 mot Mjøndalen i dagens Buskerud-derby, og ettersom Ham-Kam og Bodø/Glimt tapte sinte kamper betyr det at kun Ham-Kam kan ta igjen ringerikingene.

«Kamma» er bare tre poeng bak, men Hønefoss har hele 16 flere plussmål.

Hønefoss må med andre ord tape sin siste kamp mot Løv-Ham med åtte mål og Ham-Kam må vinne sin siste kamp mot Hødd med åtte mål, skriver RingBlad.