Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror det er vanskelig å kreve så mye og ikke oppleve problemene Liverpool har nå

Etter skade nr. 10 og 11, er legenden skeptisk til Klopp.

GRUNN TIL Å GRUBLE: Liverpool-manager Jurgen Klopp har 12 spillere ute med skade. Foto: Scanpix
GRUNN TIL Å GRUBLE: Liverpool-manager Jurgen Klopp har 12 spillere ute med skade. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Med en sterk kollektiv innsats i gårsdagens semifinale i ligacupen mot Stoke, ordnet Liverpool seg et gunstig utgangspunkt med 1-0-seier før returmøtet om tre uker.

Problemet var bare at to nye spillere havnet på den etter hvert svært så omfattende skadelisten. Etter bare 18 minutter måtte midtbanestjerna Phillippe Coutinho forlate banen med hamstringskade, før midtstopper Dejan Lovren også holdt seg til baksiden av låret og haltet av gressmatta ikke lenge etterpå.

De nye muskelproblemene gjør at Liverpool har hele 11 spillere ute med skader, hvor seks av dem sliter med hamstringene. Det gjør klubblegende Graeme Souness skeptisk til treningsregimet manager Jürgen Klopp har implementert på Melwood etter ankomsten i oktober.

- Krever mye Souness mener Klopps spillestil, tuftet på høyt press på ballfører og stor løpsvilje offensivt med ballen i laget, gjør slitasjen på spillerne for stor.

For å utøve filosofien i praksis kreves det at spillerne jobber hardt på trening, og Souness tror belastningen har blitt for stor.

- Jeg tror det er vanskelig å kreve så mye og samtidig ikke oppleve de problemene som de nå har, fortalte Souness i sin rolle som Sky Sports-ekspert i går kveld.

- Alt snakket om at «vi skal være energiske, vi skal presse høyt ved hver mulighet» krever at man er ordentlig gjennomtrent. Det er vanskelig å komme inn etter 11 kamper og presse spillerne når de spiller to til tre matcher i uka. Det medisinske støtteapparatet river seg nok i håret. De må kontrollere det bedre, for det kan ødelegge sesongen. Hamstringskader holder deg ikke ute i to-tre dager, men alt fra 10 dager til seks uker, så det er den skaden spillere ikke vil ha, la den tidligere manageren og toppspilleren til.

Klopp ser på metodene Ifølge The Mirror opplyser Klopp at han knapt får drillet gutta sine som ønsket. Med det tøffe kamprogrammet, som inneholder deltakelse i fire ulike turneringer, forteller han at det ikke er tid til det.

- Vi vil se på treningene våre, ja. Men vi trener ikke, vi restituerer bare. Det er situasjonen for tiden. Når skulle vi ha trent? Det er ingen treninger, sier Klopp.

Han tar likevel en form for selvkritikk og vil nå analysere lagets treningsmetoder.

- Jeg er ansvarlig for disse tingene og hvis man ønsker å gjøre meg ansvarlig, er det OK. Jeg vet at vi har seks spillere ute med hamstringskader, og det er mitt ansvar, men det er som det er og vi må se hva vi kan gjøre med det.

Kjøper stopper Et av grepene Klopp bekrefter at han vil gjøre, er å kjøpe en ny midtstopper. Grunnen er at Kolo Touré er den eneste tilgjengelige av spillerne som til vanlig opptrer i midten av det bakerste leddet.

Dette er nemlig den oppsiktsvekkende lista med skadde menn:

Phillippe Coutinho, Dejan Lovren, Daniel Sturridge, Mamadou Sakho, Martin Skrtel, Divock Origi, Joe Gomez, Jordan Rossiter, Danny Ings, Jordan Henderson og John Flanagan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media