- Jeg tror England er det landet jeg minst ville ha sendt et stort talent til

Anerkjent ekspert med klart råd til Ødegaard.

Martin Ødegaard kobles til storklubber over hele Europa. Fotballekspert Tor-Kristian Karlsen fraråder stjerneskuddet å velge en engelsk klubb.

Ødegaard har tatt Fotball-Norge med storm denne sesongen, og den unge Strømsgodset-spilleren får også stor oppmerksomhet utenfor landets grenser.

En rekke klubber har vist interessere for 15-åringen.

- Jeg tror England er det landet jeg minst ville ha sendt et stort talent til, sier Karlsen til NTB.

- Hvorfor?

BRILJERTE: Martin Ødegaard var tidvis strålende i U21-oppgjøret mot Portugal på Marienlyst i går.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BRILJERTE: Martin Ødegaard var tidvis strålende i U21-oppgjøret mot Portugal på Marienlyst i går. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Historien viser det. Man har hentet inn stortalenter fra hele verden til akademiene her i England, men de må gjerne ut igjen til andre europeiske land for å komme seg videre i karrieren. Jeg er litt usikker på hva de gjør på akademiene i England, men det virker ikke som en suksessoppskrift å starte karrieren der, mener Karlsen.

Han råder Ødegaard til å tenke seg godt om før han velger ny klubb.

- Jeg tror etter hvert han kommer til å havne hos en klubb som kan garantere god utvikling. Jeg tror ikke det viktigste akkurat nå er å tenke så mye på navn eller å vinne trofeer. Det viktigste er å se på klubber som kan være med og forme spilleren videre, og til å få ut det maksimale av potensialet hans, sier Karlsen.

(NTB)