<strong>I RUTE:</strong> Martin Johnsrud Sundby vant  sesongåpningen på Beitostølen, men var ikke helt fornøyd med løpet etterpå. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I RUTE: Martin Johnsrud Sundby vant sesongåpningen på Beitostølen, men var ikke helt fornøyd med løpet etterpå. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror faktisk det var sesongstart-nerver

Martin Johnsrud Sundby følte han hadde noe å bevise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): På gårsdagens mediedag slo både Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby fast at de begge kom til å bli leie å slå på femten kilometer klassisk denne sesongen.

Etter dagens sesongåpning på den samme distansen sto de to igjen som nummer en og to på pallen, bare skilt av 1,3 sekunder.

Startnerver
Likevel var ingen av dem spesielt fornøyde med løpene sine etterpå.

- Jeg tror både jeg og Eldar følte oss litt daue i dag. Personlig stressa jeg fælt og hadde høye skuldre. Jeg tror faktisk det var sesongstart-nerver. Jeg har ikke kjent så mye på det før, men folk har snakka om at jeg har vært i god form, og jeg vet sjøl at jeg har vært i god form, og da får jeg følelsen av at jeg skal ut og vise folk. Det lot jeg meg stresse litt av i dag, men det får jeg bare ta med videre, men det er greit å kjenne litt på at jeg faktisk kan bli litt stressa også, sier Martin Johnsrud Sundby etter løpet.

Ned til Chris Jespersen på tredjeplass skilte det ytteligere sju sekunder fra Rønning, mens det etter det ble et gap på over tjue sekunder til fjerdeplasserte Pål Golberg.

Topp ti i v-cup
Det er med andre ord ganske betryggende for Norges to i øyeblikket beste klassiskløpere å distansere resten av eliten såpass etter en dag uten sprut i sporet.

- Det er godt å prestere selv om man er litt stressa, sier Johnsrud Sundby til Dagbladet.

- Men det er neste helg det teller, det er da det er viktig.

Da står verdenscupstarten i Kuusamo for tur. Da holder det ikke med en middels dag for å nå pallen. 

- I dag hadde det kanskje holdt til topp ti i verdenscupen, tror jeg. Det var ikke noe bedre enn det, sier Eldar Rønning.

- Det tror jeg han har rett i, sier Johnsrud Sundby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer