Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror faktisk ikke at det er noen som holder igjen produkter

Swix-sjef tror ikke på Nystad.

 TVILER:  Administrerende direktør Ulf Bjerknes i Swix Sport tror ikke på Knut Nystads forklaring. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TVILER: Administrerende direktør Ulf Bjerknes i Swix Sport tror ikke på Knut Nystads forklaring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulf Bjerknes, direktør i Swix, tror ikke det er riktig at Norge ikke får samme tilgang til smøreprodukter som konkurrentene.

Det sier han til Nettavisen etter at Norges smøresjef Knut Nystad mandag hevdet at andre lag har fått produkter som ikke er gjort tilgjengelige for de norske.

- Jeg tror Knut er veldig frustrert. Jeg tror faktisk ikke at det er noen som holder igjen produkter. Knut har fått tilbud om bruk av produkter fra både oss og andre, men han har valgt ikke å bruke alt som er tilbudt ham, sier Bjerknes til Nettavisen.

Samarbeidspartner Swix er en av det norske landslagets nærmeste samarbeidspartnere.

Knut Nystad sa under det norske pressemøtet mandag at han mistenker at Norge betraktes som for dominerende, og at man ved å gi andre lag prioritert tilgang til prepareringsprodukter kan motvirke det.

- Det er ikke noe vi har utviklet som vi har nektet dem tilgang til. Det er ikke noe vi vil finne på, kontrer Swix-direktøren, som tror Nysted er frustrert over at han ikke har brukt alt han er tilbudt.

- Vi har utviklet en del produkter og smøreråd som Knut har valgt ikke å følge, men det er ganske vanlig. Vi jobber der borte (i Sotsji) som smørerådgiver for alle landslagene. Vi har 13 smørere der som jobber på tvers av alle landslag, sier han.

Andre produsenter - Mange landslag bruker oss mye fordi de har små smørelag. Norge, som har så stort og omfattende lag, bruker oss mindre. Det er fordi de har så mye ressurser.

Bjerknes sier at han ikke tror smøringen er hovedårsak til at Norge sliter.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier til Nettavisen at han ikke tror Swix er blant produsentene som holder tilbake produkter, men han sier at Norge må finne seg i at andre produsenter gjør det.

(NTB)

Hele Norges coronakart