<strong>INGEN PLANER OM Å GI SEG:</strong>  - Er man god nok, så spiller man, uansett alder, sier 37-åringen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
INGEN PLANER OM Å GI SEG: - Er man god nok, så spiller man, uansett alder, sier 37-åringen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror faktisk ikke at jeg har vært bedre noen gang før

Kjetil Wæhler utelukker ikke elitespill til han er 40.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Albania-troppens yngstemann heter Valon Berisha (20).

Kjetil Wæhler er virkelig landslagets bestefar. Han holder sitt livs fotballform i en alder av vel 37 og utelukker ikke elitespill til han er 40.

- Jeg tror faktisk ikke at jeg har vært bedre noen gang før. Jeg trente meget godt i vinter og har spilt alle kamper i IFK Göteborg så langt, sier Wæhler til NTB.

Oslo-karen er gammel i fotballsammenheng, men et lite stykke unna norgestoppen.

Fem bedre Ifølge statistikeren Kåre M. Torgrimsen er fem mann foran Wæhler aldersmessig på A-landslaget:

Gunnar Thoresen, 38 år og 342 dager (1959)

Ronny Johnsen, 38 år og 73 dager (2007)

Thorbjørn Svenssen, 38 år og 24 dager (1962)

Frode Grodås, 37 år og 318 dager (2002)

Ragnar Larsen, 37 år og 301 dager (1962)

- Jeg har alltid sett på det slik at er man god nok, så spiller man, uansett alder. Det mentale virker inn, men jeg kan ikke utelukke at jeg spiller toppfotball når jeg er 40. Vi skal hjem til Norge en gang, og jeg kan bidra både på og utenfor banen, sier Wæhler.

Ny sjanse? Han er i form, og trolig får han plassen ved siden av kaptein Brede Hangeland mot Albania fredag. De to har lyktes godt sammen i mange kamper.

Wæhler har stått utenfor landslaget en stund. Hans bidrag hos IFK var med på å gi cupgull og en plassering høyt oppe på tabellen i Allsvenskan.

Norge er nummer fire i VM-kvalifiseringsgruppen, fire poeng bak lederen Sveits. Det gjenstår fem kamper for alle lagene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer