- Jeg tror gullmedaljen til han andre er med en liten bismak

Ingebrigtsen etter trøyediskingen i går.

LIKE GLADE: Men da Mahiedine Mekhissi-Benabbad (uten drakt) ble diskvalifisert for å ha tatt av seg drakta før mål, overtok mannen bak, landsmannen Kowal, gullet. Det er han usikker på om han vil ha.Foto:  AFP  / OLIVIER MORIN / NTB Scanpix
LIKE GLADE: Men da Mahiedine Mekhissi-Benabbad (uten drakt) ble diskvalifisert for å ha tatt av seg drakta før mål, overtok mannen bak, landsmannen Kowal, gullet. Det er han usikker på om han vil ha.Foto: AFP / OLIVIER MORIN / NTB ScanpixVis mer

ZÜRICH (Dagbladet): I går kveld mistet Mahiedine Mekhissi-Benabbad den overlegne gullmedaljen han vant på 3000 meter hinder da han valgte å dra av seg trøya inn på oppløpet.

Først fikk han gult kort for opptrinnet, som selvsagt er strengt ulovlig i friidrett, før han ble diskvalifisert som følge av en spansk protest.

Kvalifiserte seg til ny finale
I dag stilte han til start i semifinalen på 1500 meter, i samme heat som Henrik Ingebrigtsen, og gikk videre til finalen som nummer tre i heatet.

- Han sprang et bra løp i dag, så jeg gratulerte ham med det. Men jeg så at han hadde litt røde øyne før starten i dag, så jeg tror han kjente den fra  i går, at han kanskje angrer litt på at han mista hodet litt der, sier Ingebrigtsen om franskmannen etter løpet.

Kontroversene rundt Mekhissi-Benabbad i går er fortsatt det store samtale-emnet på friidretts-stadion i Zürich i dag. Ikke minst fordi det er knyttet spenning til om han som nå står som gullvinner, landsmannen Yoann Kowal, vil motta gullet under medaljeseremonien klokka 18.30 i kveld.

Ingen draktløs finale
Ingebrigtsen er usikker på hva han syns om avgjørelsen, men tror ikke Kowal har noen god følelse før medaljeseremonien.

- Han (Mekhissi-Benabbad) var jo den beste på 3000 meter hinder i går. Jeg vet ikke helt hva jeg syns om at han mister medaljen på grunn av usportslig opptreden. Jeg kunne ikke gjort det samme selv, men jeg tror gullmedaljen til han andre franskmannen er med en liten bismak, sier han.

Det som i hvert fall er helt sikkert, er at franskmannen ikke kommer til å dra av seg trøya under 1500-meterfinalen søndag. Den blir nok en adskillig tettere affære enn hinderløpet Mekhissi-Benabbad ble disket fra.

- Altså, jeg tror ikke han får muligheten til det, sier Ingebrigtsen til Dagbladet, og tror ikke han kommer til å finne på det samme selv heller.

- Jeg har heldrakt, så det er litt vanskeligere. Men kanskje jeg kan lage en sånn smekk på drakta, sier han og gliser.