STOLT TRENER: Atle Kvålsvoll (t.h) var både imponert og stolt over Thor Hushovd i dag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
STOLT TRENER: Atle Kvålsvoll (t.h) var både imponert og stolt over Thor Hushovd i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Jeg tror han hadde bedre kontroll enn vi trodde

Atle Kvålsvoll kunne se at Hushovd hadde en god dag.

(Dagbladet): Det var mange som var i tvil om Hushovd ville vinne 13. etappe av Tour de France noen kilometer fra mål. Nordmannen fikk ikke noe drahjelp av Moncoutie som ristet på hodet da Hushovd ville ta opp jakten på ledende Roy.

- Når jeg så at han lå der visste jeg at han hadde en god dag. Selv om det ble spennende på slutten hadde han nok rimelig bedre kontroll enn det vi tror. Det var en vanskelig situasjon hvor det var mye lettere å sitte på hjul, men jeg kunne se på teknikken hans at han hadde kontroll, sier trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

Kvålsvoll tror Thor Hushovd ikke ville brenne noe krutt før avslutningen, og like etter skepsisen viste nordmannen at det ikke var noe tvil om at han hadde nok saft i beina. Han parkerte Moncoutie og rykket senere ifra Roy og vant lekende lett.

- På en skala fra 1-10 var dette en klar tier. Både når det gjelder kjørestyrke og taktisk oppfølging, sier Kvålsvoll.

Gule trøye kostet krefter De fleste hadde nok mer troen på Edvald Boasson Hagen, som hadde meldt at han ville gå i brudd under dagens etappe. Særlig med tanke på den tunge dagen Thor Hushovd hadde i går.

- I går slet han skikkelig og den gule trøya uka før kostet mye. Han måtte komme seg på plussiden denne uka. Vi ble enige om at han skulle være med i et brudd om han følte seg bra, sier Kvålsvoll.

Kvålsvoll forteller at målet til Hushovd i første omgang var å vinne den første etappen, så ble det å beholde den gule trøya, før han hadde håp om en ny etappeseier før touren sluttet. Dette var nok en litt annerledes etappeseier enn hva han hadde sett for seg.