Ole Gunnar Solskjær feiret PSG-seier med Eric Cantona og Sir Alex Ferguson

- Jeg tror han også er stolt

Ole Gunnar Solskjær, Eric Cantona og Sir Alex Ferguson snakket sammen i garderoben etter kjempeopphentingen i Paris.

AVGJØRENDE: Manchester United var på vei ut av Champions League, men denne avgjørelsen sendte dem til kvartfinalen - og nettet koker. Video: Med tillatelse fra Viasport Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS/OSLO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (46) og Manchester United gjorde onsdag kveld det få hadde tro på:

Nemlig å snu 2-0 og det som så ut til å ende med å ryke ut av Champions League, til å sende PSG ut etter en thriller av en fotballkamp på Parc des Princes i Paris.

Solskjær har blitt hyllet nok for det han har gjort siden han ble Uniteds vikarmanager i desember. Bragden i Paris setter ingen demper på det.

Manchester United postet etter kampen et bilde på sosiale medier med tre legender i garderoben i Paris: Eric Cantona, Sir Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær.

TRIUMF: Ole Gunnar Solskjær (46) og Manchester United gjorde onsdag kveld det få hadde tro på: å snu 2-0 og det som så ut til å ende med å ryke ut av Champions League, til å sende PSG ut etter en thriller av en fotballkamp på Parc des Princes i Paris. Video. Instagram, Twitter. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Ferguson er en legende i Manchester United, og har vært en stor inspirasjon for Solskjær. På spørsmål om førstnevntes reaksjon, svarte nordmannen følgende på pressekonferansen:

- Jeg tror han også er stolt. Det er slik vi gjør det i United.

Se dette innlegget på Instagram

These three 😍

Et innlegg delt av Manchester United (@manchesterunited)

- Flott å se ham

Den trofésamlingen Sir Alex Ferguson hentet inn som Manchester United-trener, er det sjelden man har sett maken til.

Det er seks år siden han ga seg som klubbens manager, etter 27 år i stolen. Og onsdag kveld fikk United-fansen sin beste Champions League-kveld på 11 år - det var da Manchester United løftet troféet i den prestisjetunge turneringa sist.

Det skriver Manchester Evening News-kommentator Samuel Luckhurst.

Ole Gunnar Solskjær avslører at Sir Alex Ferguson ikke fikk sagt mye i garderoben etter kampslutt.

- Vi rakk ikke å prate, det er for bråkete og for fantastisk atmosfære. Men det er flott å se «the boss» der inne, sier Solskjær.

Eric Cantona er et annet United-ikon med 182 kamper for klubben. Han var den store stjerna i en periode på 90-tallet.

Franskmannen kom med en kort beskjed til Uniteds offisielle Twitter-konto under gledesrusen på Parc des Princes.

- Jeg elsker det. Jeg er så glad! Jeg er så glad, jublet Cantona.

Mirakelet i Paris

Solskjær omtalte kampen som «Mirakelet i Paris» overfor Viasat. Han forteller at planen lykkes til punkt og prikke.

- Vi la en plan. Vi ville ligge lavt og spille litt kjedelig for at de skulle føle seg komfortabel. Vi ville kontre og at de skulle ha ballen mye. Vi fikk den kjempegaven etter 1-2 minutter, og da var det plutselig press på dem igjen. Etter 1-1 tror jeg de tok av gasspedalen og trodde at det var ferdig. Men vi har aldri tapt en kamp i denne klubben (før det er over), sier Solskjær til Viasat.

- Det er en fantastisk opplevelse og prestasjon av guttene. Mirakelet i Paris kommer til å bli husket i mange, mange år i min karriere, fortsetter nordmannen.

Men det var en situasjon som fikk nettet til å koke. Det var den avgjørende handssituasjonen på overtid.

- Nå vil jeg hjem og være alene og ikke snakke, ikke tenke. Hvis motstanderen hadde spilt bedre, ville jeg taklet det. Men i en kamp som denne... Vi ga dem tre mål ut av ingenting. Vi hadde full kontroll hele kampen. Det føles helt forferdelig, sier PSG-trener Thomas Tuchel til Viasat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer