BØR BLI: Dag Solheim mener Håvard Nordtveit bør bli værende i Bundesliga, selv om han skulle få et tilbud fra Liverpool. Foto: ODD ANDERSE/AFP/SCANPIX
BØR BLI: Dag Solheim mener Håvard Nordtveit bør bli værende i Bundesliga, selv om han skulle få et tilbud fra Liverpool. Foto: ODD ANDERSE/AFP/SCANPIXVis mer

- Jeg tror han ville takket nei til Liverpool

Dag Solheim mener det ikke er så stor forskjell på Liverpool og Mönchengladbach.

(Dagbladet): Håvard Nordtveit har imponert i Bundesliga denne sesongen, og ligger sammen med Borussia Mönchengladbach på tredjeplass i serien, kun slått av storlagene Bayern Munchen og Borussia Dortmund plasseringsmessig.

Det lar seg høre i resten av Europa, og Liverpool er blant klubbene som skal stå klare med sjekkheftet for å sikre seg nordmannen. Dag Solheim kjenner til både Premier League og Bundesliga godt, og er ikke i tvil om at Nordtveit vil passe inn i et lag som Liverpool.

- Jeg tror han vil passe inn i Liverpool, men jeg tror han er såpass smart at han vil vente med den overgangen. Det ville være dumt av han å gå nå. Han har etablert seg og spiller fast på et lag som kjemper i toppen av Bundesliga, og han er fortsatt ung. Jeg vet at han ønsker seg tilbake til Premier League en dag. Vi vet jo ikke om tilbudet fra Liverpool kommer i år eller om to år, men jeg tror han vil vente om det kommer, sier Dag Solheim til Dagbladet.

- Så du tror han har is i magen om tilbudet skulle komme nå?

- Jeg tror det. Håvard har en fantastisk staus i laget, og har en trener som liker han. Dette er en trener som på sikt vil få større oppgaver. Mönchengladbach ligger i tillegg helt i toppen av Bundesliga, og nivået i toppen er stort i Tyskland. Han vil kanskje få muligheten til å spille i Champions League neste sesong. Det vil ikke være en så stor forskjell om han drar til Liverpool med tanke på deres sportslige resulater, sier Solheim.

Imponert Bundesliga-kommentatoren var selv på stadion da Borussia Mönchengladbach, med Nordtveit i spissen, banket det tyske storlaget Bayern Munchen 3-1 i januar. Han ble imponert over det han fikk se av nordmannen.

IKKE STOR FORSKJELL PÅ LAGENE: Bundesliga-kommentator Dag Solheim mener at det ikke er stor forskjell på Mönchengladbach og Liverpool sportslig sett.
Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
IKKE STOR FORSKJELL PÅ LAGENE: Bundesliga-kommentator Dag Solheim mener at det ikke er stor forskjell på Mönchengladbach og Liverpool sportslig sett. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer

- Han tilfører laget trygghet. Han er en veldig god igangsetter. Han har en fin førstetouch, og er flink til å spille ballen på rettvendte spillere. I tillegg er han god i overgangsfasene av spillet. Samtidig fikk jeg se under kampen mot Bayern Munchen hvor flink han er til å komme på løp. I det 89. minuttet løp han fra egen 16-meter og scorte nesten etter det løpet. Det sier litt om hvilken type han er, at han så gjerne ville score selv når laget ledet 3-1. Han kom på to-tre slike dype løp mot slutten av kampen, og det viser hvor godt trent han er. Han er en ballsikker spiller med stor defensiv trygghet, sier Solheim.

Han mener det er disse egenskapene Liverpool vil dra nytte av dersom de skulle klare å lokke unggutten til Merseyside. Solheim mener det engelske storlaget spiller mer på tvers og bakover i banen, og at Nordtveit ville hjulpet laget i overgangsfasen.

Glipp å selge Nordtveit Dag Solheim er overrasket over at Nordtveit slo til så fort i tysk fotball, men han vil gi mye av æren for Nordtveits fremgang til Arsenal.

- Det å være i Arsenal gjorde han til en bedre ballspiller. På den tiden av fotballkarrieren hans betydde det å spille i en slik klubb mye for Håvard. De var imidlertid skeptiske til tempoet hans. Det er litt ironisk når det er en slik spiller de mangler i laget i dag. Han ville forsterket dette Arsenal-laget, sier Solheim.

- Så du mener det var en glipp at de solgte Nordtveit?

- Det er lett å si at det var en glipp når du ser hvor han er i dag. Han er en av de beste på laget sitt, og er ofte på rundens lag. Han har fått en stor status i klubben. Men det er klart det kan være mange årsaker til at han dro fra Arsenal. De prøvde han som både midtstopper og back, uten at de helt fant ut hvordan de skulle bruke ham, sier Solheim.

Mann for Norge i 10 år Håvard Nordtveit trener i disse dager med landslaget, og Dag Solheim tror det vil bli vanlig å se midtbanespilleren bære det norske flagget på brystet i fremtiden.

- Jeg ser litt av Kjetil Rekdal i igangsettingen hans. Han gjør hele tiden kloke valg og skaper balltempo. Egil Olsen må være tålmodig. Han har gode folk rundt seg i Gladbach som styrer kamper mer enn det Norge gjør. Men jeg tror Nordtveit kan bli en mann for Norge i 10 år framover. Han er ikke den som briljerer på banen, men den jobben han gjør er viktig, sier Solheim.

Dag Solheim er ikke redd for at Nordtveit skal ta av.

- Han er veldig jordnær. Han er veldig rolig personlig og på banen. Det er sjeldent han stresser. Han har gitt meg et veldig solid inntrykk. Det er viktig at han fokuserer nå og gjør de riktige tingene, sier Solheim som møtte Nordtveit i Tyskland nylig.

VIL TILBAKE: Håvard Nordtveit har selv uttalt at han ønsker seg tilbake til Premier League.
Foto: Son Nguyen / Scanpix
VIL TILBAKE: Håvard Nordtveit har selv uttalt at han ønsker seg tilbake til Premier League. Foto: Son Nguyen / Scanpix Vis mer