VIL DET ENDELIG LØSNE? Alexander Toft Søderlund (t.h) drømmer om å score sitt første landslagsmål mot Kroatia i kveld.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
VIL DET ENDELIG LØSNE? Alexander Toft Søderlund (t.h) drømmer om å score sitt første landslagsmål mot Kroatia i kveld. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

- Jeg tror hele laget går «bananas» om Søderlund scorer

Alexander Søderlund jager sin første scoring på landslaget i kveld.

Følg Norge - Kroatia i Dagbladets Fotballstudio fra 18.00!

SANDVIKA (Dagbladet): Norge må igjen sette sin lit til Alexander Søderlund på topp når Kroatia gjester Ullevaal søndag. Spissen står uten mål i landslagsdrakta på 20 kamper.

Akkurat det blir 28-åringen stadig minnet på, og derfor vil det være ekstra deilig å endelig finne veien til nettmaskene mot en stor nasjon som Kroatia.

- Det hadde vært fantastisk. Hjemme på Ullevaal, foran en forhåpentligvis full stadion. Det hadde vært nydelig, sier Søderlund til Dagbladet.

- Hadde det vært en drøm som kom i oppfyllelse?

- Ja, selvfølgelig. Det hadde vært deilig å score og vise at jeg kan på dette nivået.

Spilte godt Jahn Ivar «Mini» Jacobsen mener Alexander Søderlund gjorde en meget god landskamp til tross for at han bommet på sin ene store sjanse i Bulgaria-kampen.

- Noe som han er fantastisk god på er å jobbe. Han har en sinnsyk arbeidsmoral og stort løpsfelt når han spiller, sier Jacobsen, som også mente Søderlund var god til å holde på ballen.

Det går nesten ikke en landskamp uten at det prates om måltørken til Søderlund. «Mini» syns at spissen takler all praten veldig godt.

- Du ser at han ikke blir sur og snurt når han får 15 spørsmål om det samme temaet. Han tar det med et smill. Han ønsker det av hele sitt hjerte å score. Jeg har stor medlidenhet for ham, sier Jacobsen, som tror Søderlund fikk en god følelse før søndagens kamp.

Jacobsen tror Ullevaal Stadion vil eksplodere i et unisont jubelbrøl dersom RBK-spilleren skulle få sin første landslagsscoring søndag.

- Da tror jeg jubelen blir enda større enn om det var et vanlig mål. Jeg tror hele laget går «bananas» om Søderlund scorer. Jeg tror alle ønsker det, sier Jacobsen.

Vil komme Landslagets spisstrener, Sigurd Rushfeldt, kan bekrefte at det vil bety mye for hele støtteappratet.

- Jeg tror alle unner Søderlund mål nå. Han var nære i går igjen. Det kommer til å komme, sier Rushfeldt, som har oppskrifter for suksess klar:

- Han må gjøre som han gjør i Rosenborg. Han har veldig gode avslutnigner og mange fine mål, ikke bare tap in, men mål som holder internasjonal klasse. Målene kommer til å komme når marginene er på hans side, sier Rushfeldt.

Har troen Med seier søndag vil Norge minst være nummer to i gruppa, noe som vil gi direkte plass i EM. Alexander Søderlund har troen på at Norge kan ta skalpen til Kroatia.

- Du må alltid ha troen. Være positiv og gjøre det beste du kan og se etterpå, men det blir ikke lett. Det er muligheter, sier Søderlund.

- Har dere alt å vinne i kampen mot Kroatia?

- Ja, altså, jeg tror de har mer press på seg enn oss. Vi kommer litt nedenfra og opp. Vi har tro på oss selv. Det er god stemning i gruppa, sier Søderlund.

Holder fokus Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var som vanlig nøktern på vegne av Norges muligheter mot Kroatia. Han tar den berømmelige kampen av gangen, og uttalte følgende på fredagens pressekonferanse:

- Etter Aserbajdsjan-kampen var vi veldig skuffa. I går var vi veldig glade. Vi holdt fokus på det som er vår oppgave, og nå handler det om å være fokusert på Kroatia.

Høgmo omtalte videre Kroatia som et «meget godt og rutinert lag».