MØTTE PRESSEN: Lars Lagerbäck holdt nok en pressekonferanse før Aserbajdsjan-kampen, og måtte svare på kontroversene rundt kvinnelandslaget. <br>Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Lars Lagerbäck holdt nok en pressekonferanse før Aserbajdsjan-kampen, og måtte svare på kontroversene rundt kvinnelandslaget.
Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Lars Lagerbäcks pressekonferanse

- Jeg tror ikke alle elsker alle uansett

Lagerbäck om Hegerberg-pausen fra kvinnelandslaget.

(Dagbladet): Det nærmer seg fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan på Ullevaal, og så langt har landslagssjef Lars Lagerbäck brukt mye av tida på pressekonferansene til å snakke om vinnerkulturen han ønsker å skape på landslaget.

- Vi holder på å teste de mentale styrkene dere, så vi hadde en ekstratrening på morgenen i dag, åpnet Lagerbäck dagens pressekonferanse med.

Norge har som kjent slitt voldsomt med resultatene, og trenger sårt en seier mot Aserbajdsjan.

- To poeng på tre kamper, da har man ikke prestert bra resultatmessig. Desperat er jeg ikke, men det er viktig å vinne fotballkamper, det er derfor vi er her, sa Lagerbäck på gårsdagens pressekonferanse.

Svensken har ledet Norge i tre kamper så langt, og står igjen med 0-2 mot Nord-Irland, 1-1 mot Tsjekkia og 1-1 mot Sverige i en privatlandskamp.

Konradsen dro hjem

I formiddag fikk han beskjeden om at Rosenborg-spiller Anders Konradsen reiser hjem fra landslagssamlingen.

- Dessverre måtte Anders Konradsen fortlate oss for å bli pappa nå i formiddag. Vi har ingen planer om å kalle inn noen ny i troppen, til tross for at Ole (Selnæs, red.anm.) ikke er spilleklar mot Aserbajdsjan, sier Lagerbäck.

Aserbajdsjan ligger på plassen over Norge i VM-kvalgruppe C, og slo Norge 1-0 i Baku i det omvendte møtet i høst.

Samtidig er Aserbajdsjan-kampen den største muligheten hans til å bokføre en seier med det norske landslaget på en stund.

- Å vinne er alltid nummer ett, og jeg blir alltid skuffa om vi ikke vinner, sier Lagerbäck på spørsmål om prestasjonen er like viktig som resultatet fredag.

- Jeg blir veldig skuffa om vi ikke slår Aserbajdsjan, det må jeg si, selv om prestasjonen skulle være bra, fortsetter han.

Mandag møter Norge regjerende verdensmester Tyskland i Stuttgart, i en kamp der tyskerne kan sikre seg VM-plassen med seier.

Ingen kontakt

På dagens pressekonferanse ble Lagerbäck spurt om situasjonen på kvinnelandslaget, der stjerna Ada Hegerberg valgte å ta seg en landslagspause i går.

Lagerbäck ville ikke kommentere Hegerberg, men har også spillere som ikke ønsker å være med hans landslag.

- For å svare konkret, om en spiller jeg har ansvaret for ikke har tro på prosjektet mitt, så ville jeg tatt en prat med spilleren. Man må jo vurdere om spilleren skal få være i gruppa, men om han er beredt til å jobbe steinhardt for det jeg tror på likevel, så er det jo greit, for jeg tror ikke alle elsker alle i en fotballgruppe uansett, sier Lagerbäck.

Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey har begge sagt at de ikke vil spille landskamper for Norge lenger.

- Jeg prøver aldri å overtale spillere til å være med landslagt. Har man ikke en indre motivasjon for å spille på landslaget, så er det sånn, sier Lagerbäck, og forteller at han ikke har vært i kontakt med de to spillerne heller.