<strong>STORKAMP:</strong> Det er nærmest morogaranti når Roger Federer og Andy Murray møtes på tennisbanen. Det gjør de i dag, i semifinalen i Wimbledon-turneringen. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM / NTB Scanpix
STORKAMP: Det er nærmest morogaranti når Roger Federer og Andy Murray møtes på tennisbanen. Det gjør de i dag, i semifinalen i Wimbledon-turneringen. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror ikke de tidligere kampene vi har spilt her vil ha mye å si for utfallet

Gigantmøte i Wimbledon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Roger Federer og Andy Murray har lyst til å fortsette der de slapp når de møtes til en ny storduell på centercourten i Wimbledon i dag.

Forrige gang de møttes i Grand Slam-turneringen sør i London, kunne Federer juble for sin sjuende Wimbledon-tittel og den 17. Grand Slam-tittelen i sin enestående karriere.

Murray tørket tårer den dagen i 2012. Det var hans fjerde finaletap i Grand Slam-turneringer, og mange begynte å lure på om han noen gang kom til å vinne en stor turnering.

Bare seks uker senere var det Murrays tur til å juble. Forrige gang de to møttes på centercourten i Wimbledon handlet det nemlig om OL-finale, og da seiret hjemmefavoritten overlegent i tre strake sett.

- Jeg føler at jeg spiller bedre tennis nå enn jeg gjorde da, sier Murray, som har vunnet to Grand Slam-titler siden da. Federer står fortsatt stille på 17.

I 2013 ble Murray første britiske vinner av herresingle i Wimbledon siden Fred Perry 77 år tidligere.

Overlegen Selv om Federer er uten Grand Slam-titler de tre siste årene, har ikke Murray noen grunn til å føle seg skråsikker på seier. Det er nemlig Federer som har grunn til å glede seg om det skal gå som sist han møtte Murray i London.

I fjorårets verdenstourfinale i november ga han Murray en omgang juling skotten sent vil glemme. 6-0, 6-1 endte den kampen.

- Jeg tror ikke de tidligere kampene vi har spilt her vil ha mye å si for utfallet fredag, sier Murray.

33-årige Federer tynges ikke av alderen og er fortsatt både rangert og seedet over 28-årige Murray, men det spørs hvor mange flere sjanser han får til å sanke ytterligere Wimbledon-titler. Det er mye som står på spill fredag.

Totalt har rivalene spilt mot hverandre 23 ganger, og Federer har en knepen ledelse med 12-11. På britisk jord står det derimot 5-1. OL-finalen er Murrays eneste hjemmeseier mot Federer.

Stor favoritt Premien for vinneren fredag er sannsynligvis en finale søndag mot tittelforsvarer og verdensener Novak Djokovic. Han utfordres av den franske outsideren Richard Gasquet i fredagens første semifinale.

Gasquet har spilt semifinale i Grand Slam-turneringer bare to ganger tidligere, og tapt dem begge. Han har også jobbet klart hardest for å komme så langt i turneringen.

Mens de tre andre vant sine kvartfinaler i strake sett, trengte Gasquet fem tøffe sett for å slå ut fjerdeseedede Stan Wawrinka.

Djokovic har vunnet 11 av 12 tidligere kamper mot Gasquet, og det eneste tapet var helt tilbake i 2007.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer