Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror ikke han var så klar for å prate

Norsk proffdebutant hengte seg på superstjerne i fjellene.

ILDDÅP: Kristoffer Skjerping er ferdig med debuten som proffsyklist i glovarme Argentina.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
ILDDÅP: Kristoffer Skjerping er ferdig med debuten som proffsyklist i glovarme Argentina. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Tour de San Luis og debuten for profflaget Cannondale-Garmin er over for Kristoffer Skjerping (21).

Før rittet hadde han en uttalt målsetting om å følge spurtprofilen Mark Cavendish opp de tøffeste fjellene i Argentina. Det levde den ferske proffen opp til uten de helt store problemene.

- Vi satt sammen hver dag i fjellene. Det var et mål å klare det, og det fikk jeg jo til. På den siste fjelletappen var det en 17 kilometer lang bakke med ti prosents stigning. Da slet vi bak i grupettoen begge to, forteller Skjerping til procycling.no.

Noen god anledning til å småprate og bli kjent med Cavendish ble det imidlertid ikke.

- Nei, vi snakket ikke noe med hverandre. Han slet nok mer enn meg, så jeg tror ikke han var så giret på å prate, flirer Cannondale-Garmins nye nordmann.

Kort varsel
Tour de San Luis ble lagt til på Skjerpings sesongplan bare noen få dager før oppstarten forrige mandag. Som fersking i det amerikanske storlaget, ble 21-åringen på kort varsel pekt ut til å erstatte skadde Janier Acevedo.

Dermed reiste han rett fra vinterkalde Norge til sommerhete på jordas sørlige halvkule i Argentina. Ingen optimal oppladning til den første testen som proff, men Sotra-syklisten synes likevel rittet gikk over all forventning.

• Les mer: - Det kom veldig brått på

- Jeg er positivt overrasket over hvordan kroppen har fungert. Totalt sett synes jeg det har gått bra. Hovedoppgaven var å hjelpe laget og å komme gjennom. Den oppgaven besto jeg med glans, sier Skjerping til procycling.no.

Han påpeker at lagkaptein Joe Dombrowski ble nummer sju sammenlagt i rittet, noe både Cannondale-Garmin og Skjerping er godt fornøyd med. Laget som stilte i Argentina besto av fem ryttere fra USA i tillegg til nordmannen.

- Jeg fikk skryt av laget. De synes jeg leverte det jeg skulle hele veien. Kort oppsummert ble dette ganske mye bedre enn jeg ventet.

Fikk badstue-tips
En oppløftende 14.-plass på første etappe ble det beste enkeltresultatet for Skjerping i løpet av uka. Sammenlagt endte bronsevinneren fra fjorårets U23-VM på 85.-plass, drøyt 37 minutter bak vinner Daniel Diaz.

Unggutten hadde ambisjoner om hevde seg på den siste etappen. Men i 40 varmegrader ble det for tungt å hamle opp med de beste. Cavendish vant for øvrig etappen etter et nytt spurtoppgjør med stjerneskuddet Fernando Gaviria fra Colombia.

• Les mer: Endelig seier for Cavendish

Kristoffer Skjerping kom inn som nummer 38 av 74 i hovedfeltet, på samme tid som etappevinneren og «klatrekameraten».

- Jeg hadde håpet å være med i toppen, men kroppen fungerte ikke. Jeg hadde mer enn nok med å henge med feltet. Det var litt synd, men i 40 grader var det vanskelig å få beina til å gå. Det var helt sinnssykt varmt.

- Før jeg reiste til Argentina fikk jeg et tips fra sportsdirektøren om å forberede meg med å sitte i sauna. Jeg lo av det da, men de siste to dagene her skjønte jeg hva han mente. De første dagene var det rundt 30 grader, og det gikk helt greit. I 40 grader ville ikke beina like mye, innrømmer Skjerping.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

INGEN FJELLGEIT: Mark Cavendish slet seg over tøffe fjell i Tour de San Luis sammen med blant andre Kristoffer Skjerping. Spurtstjernen fikk lønn for strevet på rittets siste dag. Foto: AFP PHOTO /  Xeb Perez
INGEN FJELLGEIT: Mark Cavendish slet seg over tøffe fjell i Tour de San Luis sammen med blant andre Kristoffer Skjerping. Spurtstjernen fikk lønn for strevet på rittets siste dag. Foto: AFP PHOTO / Xeb Perez Vis mer