- Jeg tror ikke han var så klar for å prate

Norsk proffdebutant hengte seg på superstjerne i fjellene.

ILDDÅP: Kristoffer Skjerping er ferdig med debuten som proffsyklist i glovarme Argentina.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
ILDDÅP: Kristoffer Skjerping er ferdig med debuten som proffsyklist i glovarme Argentina. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Tour de San Luis og debuten for profflaget Cannondale-Garmin er over for Kristoffer Skjerping (21).

Før rittet hadde han en uttalt målsetting om å følge spurtprofilen Mark Cavendish opp de tøffeste fjellene i Argentina. Det levde den ferske proffen opp til uten de helt store problemene.

- Vi satt sammen hver dag i fjellene. Det var et mål å klare det, og det fikk jeg jo til. På den siste fjelletappen var det en 17 kilometer lang bakke med ti prosents stigning. Da slet vi bak i grupettoen begge to, forteller Skjerping til procycling.no.

Noen god anledning til å småprate og bli kjent med Cavendish ble det imidlertid ikke.

- Nei, vi snakket ikke noe med hverandre. Han slet nok mer enn meg, så jeg tror ikke han var så giret på å prate, flirer Cannondale-Garmins nye nordmann.

Kort varsel Tour de San Luis ble lagt til på Skjerpings sesongplan bare noen få dager før oppstarten forrige mandag. Som fersking i det amerikanske storlaget, ble 21-åringen på kort varsel pekt ut til å erstatte skadde Janier Acevedo.

Dermed reiste han rett fra vinterkalde Norge til sommerhete på jordas sørlige halvkule i Argentina. Ingen optimal oppladning til den første testen som proff, men Sotra-syklisten synes likevel rittet gikk over all forventning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.