Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror ikke jeg hadde greid å fortsette karrieren hvis det var meg

Luis Suárez om Steven Gerrard i sin nye selvbiografi.

SYNS SYND PÅ GERRARD: Luis Suárez forteller at han sannsynligvis ikke hadde greid å håndtere den følelsesmessige nedturen av å snuble vekk ligagullet mot Chelsea i april. Her støtter han sin tidligere klubbkaptein etter at Uruguay slo England i sommerens fotball-VM. Foto: AP/Kristy Wigglesworth.
SYNS SYND PÅ GERRARD: Luis Suárez forteller at han sannsynligvis ikke hadde greid å håndtere den følelsesmessige nedturen av å snuble vekk ligagullet mot Chelsea i april. Her støtter han sin tidligere klubbkaptein etter at Uruguay slo England i sommerens fotball-VM. Foto: AP/Kristy Wigglesworth. Vis mer

(Dagbladet): Luis Suárez biografi «Crossing the line» ble i dag tilgjengelig for det engelske publikum.

Der snakker den uruguayanske spissen blant annet om den dramatiske Chelsea-kampen i april, der Steven Gerrard snublet og Liverpool mistet grepet om ligagullet.

- Hvis det var meg, tror jeg ikke jeg hadde greid å fortsette å spille. Følelsesmessig må det ha vært veldig, veldig vanskelig, skriver Suárez ifølge Daily Mail.

Mistet ligagullet Episoden Luis Suárez skriver om, skjedde den 27. april i år.

Liverpool hadde ikke tapt på tolv kamper, og hadde det lenge etterlengtede ligagullet i sine egne hender.

- Dette skal **** meg ikke glippe, sa Steven Gerrard til lagkameratene før kampen.

Gerrard var mister Liverpool, selvskreven kaptein og hjertet i et Liverpool-lag som imponerte stort hele sesongen. Med Luis Suárez i spissen, skulle midtbanegeneralen endelig ta sitt første ligagull.

Men så snublet han, og Demba Ba takket, bukket og sendte Chelsea i føringen. De vant 2-0.

- I ukene i forveien hadde så mye blitt sagt om han. Forventningene hadde bygd seg opp enormt, og man snakket om at han skulle ta Liverpool, hans klubb, til sin første tittel på 20 år, på 25-årsdagen til Hillsborough-ulykken der fetteren hans hadde dødd, og så skjedde det der, skriver Suárez.

Reiste med hevet hode Suárez mener Chelsea ikke hadde scoret, med mindre de hadde gjort det på den måten.

- Jeg er overbevist om at hvis Chelsea ikke hadde scoret på den måten, hadde de ikke scoret i det hele tatt. Når du ligger under med et mål mot dem, er det nesten umulig å slå dem, skriver Suárez ifølge Daily Telegraph.

Dette er ikke det første gang Suárez har uttalt seg om sine gamle lagkamerater.

Tidligere har Suárez også uttalt at Liverpool aldri hadde vært i nærheten av å ta ligagullet uten ham.

- Jeg kunne reise med hevet hode, for uten mine holdninger og mentalitet til å lede laget, tror jeg ikke Liverpool hadde gjort det så godt som de gjorde, sa Suárez den gang.

Kritiserer Mourinho-taktikken Ifølge Independent går Suárez også hardt ut mot José Mourinhos taktiske inngang til kampen mot Liverpool.

- Vi visste at de også ville vinne ligaen, og burde ha spilt for å vinne. At de prøvde å drøye tid mens det fortsatt var uavgjort er noe jeg aldri helt forstod, skriver Suárez.

Han skal også ha snakket med en Chelsea-spiller, som skal ha uttrykt sin misnøye til Mourinhos taktikk.

- Jeg spurte ham om hvorfor de drøyde tid, og han svarte: «Hva vil du at jeg skal gjøre? Hvis han krever at vi spiller sånn, må vi spille sånn. Hva annet kan jeg gjøre? Hvis jeg ikke hadde gjort det, hadde jeg ikke spilt.», fortalte Chelsea-spilleren ifølge Suárez.

Suárez og Barcelona vant sin gruppespillskamp mot Ajax i går, og kvalifiserte seg dermed Champions League-gruppen sin.

Suárez gikk målløs av banen etter å ha brent en enorm sjanse servert av Lionel Messi, men Barcelona kan nå kjempe om gruppeseieren mot PSG i neste kamp.

NEDTUR: Steven Gerrard står og ser på mens Chelsea feirer 2-0-målet mot Liverpool på Anfield forrige sesong. Gerrard tabbet seg ut i forkant av målet, og scoringen veltet mye av Liverpools momentum i kampen om seriegullet. Foto: Scanpix/AP Photo/Jon Super
NEDTUR: Steven Gerrard står og ser på mens Chelsea feirer 2-0-målet mot Liverpool på Anfield forrige sesong. Gerrard tabbet seg ut i forkant av målet, og scoringen veltet mye av Liverpools momentum i kampen om seriegullet. Foto: Scanpix/AP Photo/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media