<strong>VIL BIDRA FRAMOVER:</strong> Vegard Forren har scoret ti mål i Tippeligaen, men har ennå ikke scoret for landslaget. Det er han skuffet over selv, og håper at han kan bidra framover på et lag som bare har scoret 14 ganger på Per-Mathias Høgmos 19 kamper som landslagssjef.
VIL BIDRA FRAMOVER: Vegard Forren har scoret ti mål i Tippeligaen, men har ennå ikke scoret for landslaget. Det er han skuffet over selv, og håper at han kan bidra framover på et lag som bare har scoret 14 ganger på Per-Mathias Høgmos 19 kamper som landslagssjef. Vis mer

- Jeg tror ikke jeg skal være så offensiv å si at jeg er målfarlig lenger

Forren skuffet over manglende uttelling på landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOFIA (Dagbladet): Molde-spiller Vegard Forren spiller i kveld sin 24. A-landskamp og med en kamp unna gullklokka er han i ferd med å vokse seg inn i rollen som en av landslagsveteranene.

I dagens tropp er det bare fire spillere som har flere kamper med flagget på brystet:

Tom Høgli (46 kamper), Rune Almenning Jarstein (38), Per Ciljan Skjelbred (32) og Alexander Tettey med 24.

- Vil være målfarlig Til å være en sterk hodespiller, så mener Forren selv at han burde ha notert seg for en scoring eller tre for landslaget.

I stedet står han altså med null.

I Per-Mathias Høgmos regjeringstid har Norge bare scoret 14 mål på 19 kamper — og i hele ti kamper har Norge gått målløse av banen — så er det noe laget skriker etter så er det folk som kan bidra med nettsus framover.

- Jeg tror ikke jeg skal være så offensiv å si at jeg er målfarlig lenger, for jeg scorer altfor få mål.

- Men jeg ønsker å bli mer målfarlig og bidra med flere mål framover. Og iallfall på dødballer, for det skal være et av mine sterke våpen. Forhåpentligvis vil det løsne snart, sier Vegard Forren til Dagbladet.

- Formstigning Molde-stopperen har utviklet seg til et av de sikre kortene på landslaget. Og Forren føler at han nå er på et stadium i karrieren hvor han må levere stabilt bra.

- Formen er veldig god. Jeg har hatt god formstigning de siste kampene for Molde, og det er en god trygghetsfølelse å gå inn i disse avgjørende EM-kvalifiseringskampene med. Jeg føler jeg har mye å bidra med og har god selvtillit, sier han.

Kveldens kamp er på mange måter et avgjørende øyeblikk i gruppe H. Om Norge vinner, så tar de et stort skritt mot en playoff-plass til Frankrike-EM neste sommer — og vil i tillegg holde liv i muligheten for en andreplass i pulja og direkte EM-billett.

Avgjørende kamp Et tap vil sende Norge på defensiven i gruppa, og mye skal da rettes opp i de tre siste kampene for å ende blant de tre beste.

- Det sier seg selv hvor viktig kampen mot Bulgaria er. Vi er i en god posisjon nå, og den må vi ta vare på.  Med tap blir det litt vel jevnt, så vi bør benytte denne muligheten til å stikke av med iallfall tredjeplassen, sier Vegard Forren.

- Og vinner vi så har vi også heng på de to første plassene. Vi har både Kroatia og Italia igjen, så det er ennå mye som kan skje.

Forventer bulgarsk press Men først og fremst handler det om å unngå tap på Vasil Levski stadion her i Bulgarias hovedstad Sofia i kveld.

- Vi må ha den defensive tryggheten, men samtidig må vi ta de kontringene og mulighetene som kommer. Det handler om å stå i mot det trykket som vil møte oss. Det blir helt sikkert et kjør mot målet vårt, sier Forren

- Skal ut igjen Slike kamper er naturligvis også et godt utstillingsvindu for mannen som returnerte til Molde bare et halvt år etter at han ble solgt til Southampton i 2013. Og veien ut igjen er å prestere på den internasjonale scenen.

- Jeg er klar på at jeg skal ut igjen, men nå handler det om timing og å ta det rette valget. Jeg føler jeg har flere år igjen og er tålmodig ennå. Men det skal nok ikke gå noe lenger enn ett år før jeg har en klubb i Europa igjen, sier Forren.

Kontrakten med Molde går ut etter neste sesong, så skal romsdalingene sitte igjen med noe penger for han, så bør salget ikke være så langt unna.

Revansjesugen - Hvor ønsker du deg først og fremst?

- Tyskland er naturligvis spennende. England er fortsatt spennende, jeg føler jeg har litt å bevise der. Men Nederland, Italia og Spania er også interessant. et er en del på radaren, så jeg håper det skjer noe i løpet av neste år.

At Molde kvalifiserte seg for gruppespillet i Europa League betyr at han får god internasjonal matching det neste halvåret.
Ikke minst også en avgjørende EM-playoff med Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer