Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror ikke Martin Ødegaard kan få meg til Real Madrid

Men Iver Fossum håper å ta steget til utlandet raskt.

LOVENDE: Iver Fossum spås en lysende fremtid.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
LOVENDE: Iver Fossum spås en lysende fremtid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Iver Fossum hadde en drømmedag på jobben i 3-0-seieren over Vålerenga lørdag.

I år er det han som skal dyrkes i Strømsgodset, slik tilfellet var for Martin Ødegaard i fjor. Og allerede før sesongen er i gang, har midtbaneeleganten gjort noe Ødegaard aldri klarte på Marienlyst.

Mot Kjetil Rekdals sterke menn scoret Fossum nemlig ekte hat trick i løpet av kun 20 minutter. Det klarte selv ikke Ødegaard i sin eventyrsesong i fjor.

Den prestasjonen blir ikke akkurat mindre imponerende av at Fossum i år spiller i en tilbaketrukket rolle på midtbanen.

- Jeg trives godt der, men jeg trives også bra der jeg spilte i fjor. Det spiller ingen rolle hvor jeg spiller. Jeg skal få brukt mine kvaliteter uansett, sier Fossum til Dagbladet.

Fikk melding fra Ødegaard Etter hat tricket mot Vålerenga på lørdag tok det ikke mange minutter før det tikket inn en gratulasjonsmelding fra Madrid. Avsender? Martin Ødegaard.

- Det setter jeg stor pris på. Det er hyggelig at han følger med på hva vi gjør i Godset, sier Fossum.

Han har et nært og godt forhold til sin tidligere lagkamerat. Selv om den ene nå er i Drammen og den andre i Madrid, snakker de fremdeles mye sammen og håper å gjenforenes en dag - enten på landslaget eller i utlandet.

- Jeg ønsker å komme meg til utlandet ganske raskt. Jeg vil også ta steget opp på A-landslaget så raskt som mulig. Men hvor lang tid det tar, vet jeg ikke. Jeg har ikke akkurat dårlig tid, sier 18-åringen.

- I Strømsgodset er treningsforholdene veldig gode, og mulighetene for å utvikle seg videre er store. Jeg har ingen hast med å komme meg vekk.

Drømmen om Madrid Men på et eller annet tidspunkt er Marienlyst en for liten arena for ambisiøse og talentfulle Iver Fossum.

De som studerte Ødegaard i fjorårets sesong, la også merke til Fossum. Real Madrid er en av mange klubber som har lagt merke til midtbaneeleganten, men Fossum tviler på han vil ende opp der også han.

- Nei, det tror jeg ikke, sier han.

- Kan ikke Ødegaard legge inn et godt ord for deg?

- Hehe, det kan han sikkert, men jeg vet ikke om det hjelper. Det spørs om Martin har status nok i den klubben til å gjøre det. Jeg tror ikke Martin kan få meg til Real Madrid, forteller Fossum.

Selv om den store stjernen har forlatt Drammen, tror han at Godset blir bedre i år enn i fjor.

- Ja, det er jeg ganske sikker på. Vi er bedre enn i fjor. Målet er å gjøre det bedre i år - både for laget og for meg personlig, forteller Fossum.

- Vil ta Tippeligaen med storm Trolig vil han og resten av de mange talentene i Strømsgodset bli enda mer synlige i år.

- Det er mange som har tatt steg i vinter, så det ser veldig lovende ut.

- Er det noen som har forbedret seg spesielt?

- Jeg tror Gustav Wikheim og Martin Rønning Ovenstad kommer til å ta Tippeligaen med storm i år, spår Fossum.

Kanskje vil disse talentene og Ødegaard samles enten i utlandet eller på landslaget på sikt.

- Det er drømmen. Vi gjør hverandre bedre og jobber mot de samme målene, forteller Fossum.

KOMPISER: Iver Fossun og Martin Ødegaard er gode kompiser. Snart håper de å gjenforenes på landslaget. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KOMPISER: Iver Fossun og Martin Ødegaard er gode kompiser. Snart håper de å gjenforenes på landslaget. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart