Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror ikke Ole ville hatt bronsen, om jeg hadde gitt den til han

- Han ville gjennomskuet meg.

GODE KOMPISER: Bronsevinner Tarjei Bø kom med trøstende ord til Ole Einar Bjørndalen etter VM-fellesstarten. Bjørndalen ledet løpet lenge, men havnet til slutt på den sure fjerdeplassen.
GODE KOMPISER: Bronsevinner Tarjei Bø kom med trøstende ord til Ole Einar Bjørndalen etter VM-fellesstarten. Bjørndalen ledet løpet lenge, men havnet til slutt på den sure fjerdeplassen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Tarjei Bø vant sin fjerde bronsemedalje i dette mesterskapet da han ble nummer tre på dagens VM-fellesstart i skiskyting i finske Kontiolahti.

Med en sølvmedalje fra VM-stafetten i tillegg så sanket stryningen med seg fem medaljer på seks starter.

Det må kalles god ut uttelling for en mann som sleit med sykdom helt til tett inn på VM-åpningen.

Ville ikke «legge» seg Verre er det for veteranen Ole Einar Bjørndalen. 41-åringen ledet ut fra siste stående skyting i dag, men følte seg «råtten» i sporet i dag og var sjanseløs på å henge på da de tre andre i tetkvartetten satte opp tempoet i de siste bakkene inn mot mål.

Tarjei Bø snøt legenden for en VM-medalje, og følte litt med lagkameraten av den grunn. Men han vurderte aldri å legge seg for Bjørndalen.

- Nei, det er ikke sånn det fungerer. Jeg tror ikke han hadde hatt lyst på den om jeg hadde gitt den til han heller. I de interne konkurransereglene handler det om at alle skal gjøre sitt beste, og så får man den medaljen man fortjener, sier Bø.

- Ville gjennomskuet meg - Du kunne latet som om du gikk på en smell?

- Hehe, ja, det kunne jeg gjort. Men jeg tror han hadde gjennomskuet meg. Jeg tror han er mest irritert over sin egen prestasjon, og ikke på noen av oss som var foran han.

- Flere medaljeløp Med fem medaljer mener Tarjei Bø at han har lagt bak seg ett av sine aller beste mesterskap. Og alle på det norske herrelaget, unntatt Bjørndalen, vant individuell VM-medalje i Kontiolahti.

- Jeg tror ikke Ole er så fornøyd, siden han ikke fikk medalje, men han er nok superfornøyd med prestasjonene. Flere av de løpene han har gjort er egentlig medaljeløp, sier Tarjei Bø.

Massasje FØR løpet - Ole Einar følte seg råtten i sporet i dag?

- Ja, det er sånn det kan være i skiskyting. Jeg tror det var mange som følte seg tunge i dag, etter seks løp. Jeg var selv helt ødelagt i muskulaturen etter i går.

- Jeg har aldri fått massasje før et løp tidligere, men i dag måtte jeg inn på benken og få massasje. Og jeg var på sykkelen i dag tidlig også, for å gjøre alt jeg kunne for å få beina til å føle seg litt bedre, sier Tarjei Bø.

Stryningen hadde heller ingen ting å gå med da Jakov Fak og Ondrej Moravec satte inn støtet i de siste bakkene inn mot mål.

- Da de gikk så var jeg ikke sterk nok.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!