- Jeg tror ikke vi taper dette løpet

En uvanlig optimistisk kusk Geir Vegard Gundersen tror Tinita Love runder konkurrentene i V75-1 på Sørlandets travpark lørdag.

• Her er sjansen til å vinne 50 millioner!

Fjorårets Derby-vinner og vår nye travdronning travet et fantastisk løp i EM for 5-åringer på Åby travbane sist. Da tapte hun kun for gode Brioni, en av Sveriges aller beste hester. Tinita Love noterte smått utrolige 1.12,1 over 2140 meter og har tatt steget opp i klassen for Europas beste hopper. Vinner hun lørdag, passerer hun 3 millioner kroner innkjørt hittil i sin karriere. Tinita Love har seiret i fire av sju løp i år og tatt tre annenplasser.

Lørdag møter ikke Super News-datteren noen av Brionis kaliber. I hoppeløpet som går over velvoksne 2600 meter, er Tinita Love belastet med førti meter tillegg. Det tror verken kusk Geir Vegard Gundersen, trener og deleier Ole Bjørn Hoppestad eller Dagbladets tipsekspert Bengt Berg lørdagens hovedbanker seg affisere av.

- Vi har førti meter tillegg. Men hun var kjempegod sist, så det tror jeg ikke skal ha så mye å si.

Den lange distansen takler hun. Og i den formen hun har nå, skal det ikke være noe problem. Hun takler nok stayerdistansen langt bedre enn sine konkurrenter. Hun står ytterst på tillegg, så det skal ikke by på problemer. Hun travet et helt fantastisk løp på Åby sist, og jeg har bare positive rapporter fra treneren, sier kusk Geir Vegard Gundersen.

- Jeg tror på seier lørdag. Desidert min beste sjanse i V75, fortsetter han.

Det er store ord fra en kusk som sjelden tar munnen for full i forhåndsuttalelsene. Så er da også Tinita Love noe helt spesielt for Geir Vegard Gundersen.

- Hvordan rangerer du Tinita Love sammenlignet med Jetstile og de beste hestene du har kjørt?

DRONNINGA VINNER. Tinita Love kan synes som en sikrere investering enn bankene for tiden. Lørdag er hun storfavoritt til å vinne V75-1. Foto: HESTEGUIDEN.COM
DRONNINGA VINNER. Tinita Love kan synes som en sikrere investering enn bankene for tiden. Lørdag er hun storfavoritt til å vinne V75-1. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Det er klart det er moro å få kjøre en sånn topphest. Hun er helt forskjellig å kjøre sammenlignet med for eksempel Jetstile. Det er en hoppe i ypperste klasse, roser Geir Vegard Gundersen.

Trener Ole Bjørn Hoppestad lar bilforretningen i Skien få fri denne lørdagen. Han har helt andre hestekrefter i tankene.

- Tinita Love sto for en flott prestasjon på Åby sist, og var god til annen bak Brioni. Hun travet en god tid og hadde størst fart over mål. Hun har tatt det løpet veldig bra og trent godt etterpå. Holder hun seg til rett gangart som hun vanligvis gjør, skal hun bli vanskelig å slå. Kapasitetsmessig er hun helt overlegen.

Går alt normalt for seg, vil jeg bli veldig overrasket om hun ikke vinner.

Travløp er travløp, men jeg kan ikke annet enn tro på en fin vinnersjanse. Vi endrer ikke noe på utstyret, hun går med det hun pleier. Hun er mer sikker med sko enn uten, og på den lange distansen traver hun mest sannsynlig med sko uansett.

- Geir Vegard kommer ikke til å vente. Han kommer til å kjøre frem tidlig, sier trener og deleier Ole Bjørn Hoppestad til dagbladet.no.

Kan ta trippel

Geir Vegard Gundersen kommer til Sørlandet med flere fine oppsitt. I V75-4 blir Turbo Jokeren en av de heteste favorittene.

- Jeg tror ikke vi taper dette løpet

- Turbo Jokeren er det alltid et outsiderpreg over. Han kan være litt klønete på voltestart, men traver han feilfritt fra start skal vi være med å kjempe om seieren. Feilfritt er han mer enn god nok, og det ble et billig løp til å være V75, sier Geir Vegard Gundersen.

Tallet 15 er sjelden et nøkkeltall i V75. Men denne gang kan det bli unntaket. Både Tinita Love og Turbo Jokeren har trukket dette startnummeret.

- Kan du vinne også med Grand Tealight i V75-5?

- Ja, han travet et veldig godt løp sist etter pause. Han er sikkert forbedret med det løpet i kroppen. Jeg vet ikke hvor kjapp han er i volta. Han møter noen bra, men er aktuell for de som garderer, anbefaler Geir Vegard Gundersen.

- Reado November (V5A-1) har travet noen gode løp. Han satt fast sist. Er aktuell for en trippelplass og må med på en gardering.

Megarama (V75-7) travet et godt løp sist og avsluttet meget bra. Hun er ute på en mer passende distanse nå. Hun er ingen utpreget vinnerhest, og står i tillegg litt tøft inne i løpet. Vi er fornøyd med en bra premie fra dobbelt tillegg, konkluderer den sympatiske toppkusken.

En heldig alenevinner kan vinne 50 millioner kroner lørdag.

JOKERN I LEKEN. Turbo Jokern er ikke stø på beina. Men det er den klart beste hesten i V75-4.
KAN OGSÅ VINNE. Grand Tealight kan også vinne for sin kusk Geir Vegard Gundersen i V75-5.
MED BLIKK FOR SEIER. Kusk Geir Vegard Gundersen har flere bra vinnersjanser lørdag.
SUPEROPTIMIST. Trener og deleier Ole Bjørn Hoppestad har stor tro på sin hoppe i V75-1.