TØFF TRENINGSHVERDAG: -  Jeg har aldri hatt det så hardt som nå, sier Mohammed Fellah om sesongoppkjøringen med Kjetil Rekdal. Foto: Jacques Hvistendahl
TØFF TRENINGSHVERDAG: - Jeg har aldri hatt det så hardt som nå, sier Mohammed Fellah om sesongoppkjøringen med Kjetil Rekdal. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Jeg tror ikke vi var topptrente i fjor

Vålerenga har droppet Verheijen-øktene.

VALLE (Dagbladet): I oppkjøringen til forrige sesong eksperimenterte Vålerenga med treningsmetodene til nederlandske Raymond Verheijen, mannen som har en fortid i klubber som Barcelona, Chelsea og Manchester City.

Kort fortalt handlet det om mindre trening, men mer eksplosivitet og intensivitet. Småskadde spillere skulle heller ikke være med - alle treningsperiodene skulle utføres med 100 prosent trøkk og innsats.

Spillerne responderte ikke så godt på det nye treningsprogrammet som Vålerenga hadde håpet. I sommerpausen valgte man så smått å gå bort fra Verheijen-metoden, til fordel for mer tradisjonell «norsk» trening.

I oppkjøringen til denne sesongen har Kjetil Rekdal strammet til ytterligere.

Fellah i kjelleren
Mohammed Fellah forteller om knalltøffe treningsøkter under den nye sjefen, som han tror og håper vil gjøre Vålerenga til et topplag i 2013.

- Jeg merker at det har vært en hard start på oppkjøringa. Det passer meg veldig bra. Jeg kommer langt ned i kjelleren og bygger meg opp derfra. Jeg har aldri hatt det så hardt som nå, vi får kjørt oss skikkelig. Jeg er veldig positiv til det, og tror vi skal få masse overskudd når vi trapper ned litt nærmere seriestart, sier midtbaneeleganten til Dagbladet.

- Hva er det som er så hardt?

- Det er mye fotballspilling og mye løping. Vi ser at vi mangler noe der, og det merket vi i fjor også. Da vi gikk ut i 2. omgang fikk vi ikke til noe. Vi holdt ut i 60 minutter, og det var det.

- Var dere for dårlig trent?

- Det tror jeg. Jeg tror ikke vi var topptrente i fjor, sier Fellah.

Kjetil Rekdal svarer slik på spørsmål om det blir mer trening med ham enn det spillerne var vant med i fjor:

- Det tror jeg det blir, ja, sier han med en latter.

- Har du noen gang vurdert Verheijen-metoden?

- Nei.

Kontrakt ut året
Han fikk oppkjøringen til fjorårssesongen delvis spolert av skader, og spilte ikke en eneste kamp på La Manga. De to første matchene av sesongen satt han også på benken i 90 minutter.

- Forrige vinter var jeg skadd i halvannen måned, jeg spilte bare én kamp før seriestart. Nå har jeg heldigvis holdt meg skadefri, sier han.

Fellahs kontrakt med Vålerenga går ut etter denne sesongen. Lite tyder på at han forlater klubben i det internasjonale vinduet som stenger i månedsskiftet.

Men han utelukker heller ikke at det ender med kontraktsforlengelse.

- Jeg har kontrakt ut sesongen, og forholder meg til det. Jeg skal gjøre alt for at vi blir et topplag igjen.

- Er Vålerenga «på» deg om forlengelse?

- Vi har samtaler, det har vi. Det kommer vi sikkert til å ha framover også, så får vi se.

Sist sesong var Harmeet Singh i samme situasjon som Fellah, og da ønsket trener Martin Andresen i utgangspunktet å bruke andre spillere dersom det var tilnærmet fifty-fifty mellom han og en annen spiller.

- Kan det bli sånn at du havner på benken hvis du ikke forlenger?

- Du vet aldri, det kan fort skje med meg også. Jeg stresser ikke med det. Setter Kjetil (Rekdal) meg på benken, så setter han meg på benken.

- Vanlige regler
- Hvordan har det vært å få inn Rekdal?

- Det er positivt med nye ansikter i klubben. Han har hatt gode resultater der han har vært, så jeg håper han får til det her også. Jeg er motivert til å gi full gass, og det virker resten av gutta også, sier Fellah.

Sjefens knallharde regelverk for spillerne, bestående av til sammen 15 punkter om alt fra utetid til alkoholforbud, har han ikke problemer med.

- Jeg leser det hver dag rett før jeg sovner, sånn at jeg husker det, he-he. Nei, hva skal jeg si? Det er vanlige regler som vi alle følger utenom også, egentlig. Men det er sikkert greit å få det skriftlig. I fotball er det små detaljer som teller. Og kanskje folk skjønner at det ikke er «bare, bare» å være fotballspiller, sier Fellah.

KJØRER HARDT: Kjetil Rekdal har gitt Vålerenga-spillerne økte treningsdoser. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KJØRER HARDT: Kjetil Rekdal har gitt Vålerenga-spillerne økte treningsdoser. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer