ENDELIG KLAR: Carlo Ancelotti ble i dag presentert som ny trener for den franske klubben Paris Saint Germain. Foto: REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: SPORT SOCCER)
ENDELIG KLAR: Carlo Ancelotti ble i dag presentert som ny trener for den franske klubben Paris Saint Germain. Foto: REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: SPORT SOCCER)Vis mer

- Jeg tror jeg kan gjøre en god jobb her

Ancelotti klar for PSG.

Det gikk under én time mellom Kombouarés avgang og den påfølgende ansettelsen av meritterte Ancelotti. Trenerbyttet kom ikke overraskende. Spekulasjonene om endringer i hovedstadsklubben hadde pågått i flere uker før det ble klart.

- Jeg tror jeg kan gjøre en god jobb her. Vi har alle forutsetninger for å lykkes, sa Ancelotti.

Claude Makelele blir Ancelottis assistenttrener.

Kombouaré tok over PSG i mai 2009. Selv om klubben er serieleder i fransk 1. divisjon, har 48-åringens trenerjobb vært truet i flere uker.

Gode venner I mellomtiden var sportsdirektør Leonardo i samtaler med en god venn og tidligere arbeidskollega, Carlo Ancelotti.

Begge kjenner hverandre godt fra tiden i Milan. Leonardo spilte under Ancelotti tidlig på 2000-tallet, mens han i 2008 var sportsdirektør i den italienske storklubben.

Brasilianeren var fredag stolt over å kunne presentere et stort trenernavn for en klubb med store ambisjoner.

- Man trenger ikke introdusere ham. Vi er svært glade for at han kommer til oss, sa Leonardo.

Den best betalte 52-årige Ancelotti fikk i vår sparken i Chelsea. Han rakk likevel å ta både seriegull og FA-cupgull med London-klubben i 2010. Italieneren ledet også Milan til to mesterligatriumfer (2003, 2007) og en serie A-tittel (2004).

Ancelotti skal ha skrevet under en kontrakt som binder han til parisklubben fram til 2014. Avtalen skal være verdt så mye som 55 millioner kroner i året. Det gjør Ancelotti til den best betalte treneren i fransk fotball noensinne.

Under Kombouarés ledelse opplevde PSG blandet suksess. Forrige sesong ledet han Paris-laget til fjerdeplass i serien, mens det ble tap i cupfinalen mot seriemester Lille.

PSG eies av Qatar Sports Investments og har siden oppkjøpet av klubben investert store beløp i nye spillere. Med Ancelotti på trenerbenken har laget fått et stort trekkplaster i tiden som kommer.

(NTB)