-Jeg tror jeg leder hele veien

Landets førstedame trakk et perfekt førstespor. Men gutta skal yppe seg i V75-7.

• Her er sjansen til å vinne over 50 millioner!

V75-6 er Kniksens Æresløp for våre beste varmblodshester. Det er en ensnlig høne i kurven, men hun kan til gjengjeld sette hanene ettertrykkelig på plass. Startrask som Mikkelborg-hoppa er, kan hun stjele hele showet i V75-6. Sist tapte hun kun for den svenske jernhoppa Passionate Kemp.

- Jeg tror hun skal forsvare sporet, sier trener og kusk Olav Mikkelborg.

Løpet går over mellomdistanse 2100 meter, men Olav Mikkelborg tror ikke det skal være noen hindring for hoppa som kanskje har mest fordel av sprintdistanse.

- Hun er vel klart best over sprintdistanse, men i den formen hun holder nå tror jeg ikke det skal være noe problem, resonnerer kusk og trener Mikkelborg.

- Galoppfaren er ikke stor. Hun er vanligvis travsikker og flink, legger han til.

- Maid For Tag tapte kun for gode Passionate Kemp i Sverige sist og solgte seg dyrt. Vi fikk en fordel av sporet her. Hun holder toppform, og jeg synes det ser ut som en god vinnersjanse, sier Olav Mikkelborg til dagbladet.no.

- Om baneforholdene tillater det blir det skoløst på alle fire, oppsummerer han.

MÅ SLITE FOR DET. Maid For Tag er i storform. Hoppa er ute for å slå gutta. Men hun må svette for det denne gang. Foto: HESTEGUIDEN.COM
MÅ SLITE FOR DET. Maid For Tag er i storform. Hoppa er ute for å slå gutta. Men hun må svette for det denne gang. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Jeg tror vi leder hele veien, konkluderer Mikkelborg.

Maid For Tag kommer ikke til duk og dekket bord. Megaman Neo vil trolig prøve å utfordre fra sitt annetspor, og han kan løse som en rakett fra start. Sist spurte han ingen om lov, men dirigerte løpet fra start til mål. Megaman Neo må nok innfinne seg med å ikke få taktpinnen denne gang, til det er Maid For Tag for kjapp i beina på de første meterne.

Lars Anvar Kolle er fast kusk bak Megaman Neo. Han annonserer på sidene til rikstoto.no at han akter ikke å la Maid For Tag få styre i tet i lusefart.

- Jeg vil legge meg utvendig og legge press, sier han.

Tempo vil i så fall være en fordel for Midtfjeld-duoen Cromwell og Lill Adolf. De tapte sportrekningen, men vil nok ha et ord med i laget om det blir tempo over forestillingen. Lill Adolf har vunnet dette løpet de to siste årene, men trenger maks klaff fra sitt åttendespor. Cromwell holder strålende form og holdt oppvisning nest sist. Kings Sugarboy brøt løpet sist, men imponerte i noen løp før det. Auro News står til for å få smygløpet sitt fra annen rekke. Han blir livsfarlig til slutt med sine sterke avslutninger. Hjemmehåpet Rembrandt November står litt langt ute på vingen i spor seks. Men seksåringen har en voldsom speed å by på om han får sjansen. Det ligger an til et severdig oppgjør i V75-6.

Ukens V75-omgang fra Bergen Travpark kan få en rekke vinnere fra tet. Dagbladets tipsekspert Bengt Berg lanserer Maid For Tag som omgangens hovedbanker blant flere potensielle tetvinnere.

- Montana F.H. galopperte sist på voltestart og kan til tider opptre litt usikkert. Han møter tøffere selskap nå. Men jeg synes han skal være et garderingsobjekt, om man bruker fem-seks hester. Det er min beste sjanse for dagen, sier kusk og trener Rune Wiig.

- Hva med dine øvrige oppsitt:

-Jeg tror jeg leder hele veien

- Pine Lane (V75-3/V5-5) er for usikker. Han møter dessuten for gode hester. Det er feilfritt og en premie som gjelder.

- Ron Keeper (V75-6) er kun en premiesjanse mot gode hester.

Hop er revansjesugen

Vidar Hop pleier å prikke inn minst en V75-seier hver lørdag. Nå er det talentfulle Lome Mix i V75-1/V5-3) som får tilliten.

- Lome Mix har utviklet seg fint og travet noen gode løp, sier Vidar Hop om treåringen som har vist stor kapasitet og fine fartsressurser.

- I Kriteriet-finalen havnet han i noen dårlige rygger underveis og fikk for langt fram, men avsluttet fint. Han står fint til her, og jeg synes vi har en god vinnersjanse.

Helt klart min beste sjanse i dag, sier Vidar Hop.

Her er Hops vurderinger av sine andre muligheter:

- Lomevilja (1.løp) er det vel en best mulig premie som gjelder for.

- Spang Pilmin (V75-5) satt jeg fast med sist. Han holder fin form. Det er et fryktelig åpent løp, og jeg synes han er verdt en gardering, råder Vidar Hop.

- De andre kjenner jeg ikke til.

Teten som gjelder

Forus-trener Tom Erga har en lysende stjerne i Egon Lavec-sønnen Helmax Egon. 3-åringen spurtet bra i Kriteriet sist og har travet mange gode løp mot de aller beste i årgangen. Denne gang står han nydelig til i førstespor i V75-3/V5-5 som er Bergens 3-års Festival/Bjørg Hansens Minneløp.

- Jeg tror vi får teten. Helmax Egon har vært så god, at jeg ser ingen grunn til å slippe til noen. Vi skal garantert kjempe om seieren, sier Tom Erga.

Tom Ergas vurdering av sine oppsitt:

- The Last Key (V5A-1) travet et godt løp sist til ny rekord. Sprintdistanse er en fordel for ham. Jeg tror og håper vi skal få tet. Motstanden er ikke avskrekkende, og jeg tror vi skal kjempe om seieren.

- Spang Spenter (V5A-2) virker å være på vei opp i form. Sprintdistanse trekker ned. Det er en premiesjanse fra et noe sjanseartet spor.

- Henrik (V75-1/V5-3) står fint til spormessig. Jeg tror han skal være med å kjempe om seieren.

- Pretty Des (V75-4) trakk et vanskelig spor. Han møter hardt lag, og det er nok maks et premiehåp.

- Stumne Glad (V75-5) er hardt ute. Han er usikker og det er først og fremst feilfritt og en premie som gjelder.

En alenevinner kan vinne 50 millioner i V75-omgangen fra Bergen Travpark.

VARSLER KJØR. Kusk Lars Anvar Kolle varsler fullt kjør mot favoritten Maid For Tag.
REVANSJESUGEN. Kusk Vidar Hop er revansjesugen etter uturen i kriteriet med Lome Mix.