Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror jeg ødela Calle såpass på den spurten at han fikk mer hammer enn meg

Halfvarsson overrasket over Northug-rykket.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det var øyeblikket som sannsynligvis ødela vinnersjansene for både Calle Halfvarsson og Petter Northug på dagens løp, men da Northug overrasket Halfvarsson inn til den andre innlagte spurtprisen var det også det mest komiske øyeblikket i hele løpet.

Halfvarsson, som på overlegent vis stakk fra alle i bakken opp til toppen, stoppet opp noen meter før bonuslinja, og mistet tre bonussekunder til Northug.

Igjen.

- Jeg prøvde bare å holde god rytme opp bakken, og jeg så at Calle hadde bestemt seg. Men så stivna han litt på toppen, og da kontra jeg og traff bra på de siste meterne, sier Petter Northug om situasjonen.

Halfvarsson innrømmer overfor Dagbladet at han ble overrasket over Petters spurt.

- Ja, jeg trodde jeg hadde vunnet den spurten, for jeg så bak på Petter på bakketoppen, og da så det ut som om han ikke brød seg om det. Men så ser vel han at jeg bare legger av meg farta, og så får han tilbake håpet igjen. Så kommer han og bare svisjer rundt meg, jeg skjønte ingenting. Jeg trodde jeg hadde vunnet.

Tyske Tim Tschanke vant dagens 15 kilometer.

Lærdommen kan være god å ta med seg inn til Falun. Både Northug og Halfvarsson har kjørt i gang ordkrigen igjen underveis i Tour de Ski, og spurten i dag var et slags takk for sist til Halfvarsson fra Northug.

- Jeg trenger jo ikke ta de tre sekundene der, men i ettertid så tror jeg at jeg ødela Calle såpass at han fikk hammeren mer enn meg på sisterunden, sier Petter til Dagbladet.

På sisterunden var Halfvarsson ikke i nærheten av å kune følge med teten, og selv om Northug også sleit, økte Northug avstanden ned til svensken til 26,8 sekunder.

Game over i sammendraget for svensken, smekk på fingrene for å ha stoppet før streken.

- Jeg tenkte med en gang at, jaha, det er typisk meg å ta seieren på forskudd. Det fikk jeg igjen for der, smiler Halfvarsson overfor Dagbladet.
Lik Dagbladet Sporten på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media