- Jeg tror jeg vet hva som venter meg

City-sjef Manuel Pellegrini er offensiv foran serieåpningen.

KONTROLL:  Manuel Pellegrini leder Manchester City for første gang i Premier League når Newcastle står på motsatt banehalvdel på Etihad Stadium i kveld. Foto: AP Photo/Kin Cheung
KONTROLL: Manuel Pellegrini leder Manchester City for første gang i Premier League når Newcastle står på motsatt banehalvdel på Etihad Stadium i kveld. Foto: AP Photo/Kin CheungVis mer

Manchester Citys gulljakt starter mot Newcastle mandag. Forventningene er skyhøye til mesteren fra 2012.

Den nyansatte manageren Manuel Pellegrini kjøpte fire klassespillere tidlig i sommer, og kostet klubben nærmere 900 millioner kroner.

Kvartetten har fått tid til å gjøre seg kjent med klubben. Jesús Navas og Alvaro Negredo har ankommet fra Sevilla, mens Stevan Jovetíc (Fiorentina) og Fernandinho (Sjakhtar Donetsk) også har sørget for å krydre årets City-stall.

Pellegrini er optimist foran den nye sesongen.

- Jeg har jobbet snart ti år i Europa og sett mye Premier League-fotball. Jeg tror jeg vet hva som venter meg, sier han til BBC.

Stille Chileneren har et meget godt rykte og sterke resultater i ryggen. Men han er ikke noen overskriftsgarantist som José Mourinho i Chelsea. Pellegrini jobber i det stille.

- Jeg vurderer Chelsea som favoritt til gullet. Grunnen er ganske enkelt at Mourinho kjenner Premier League. Han vet hva det dreier seg om og kjenner Chelsea fra før. Jeg liker måten han jobber på, sier Alan Shearer.

Spissen er en av de store målscorerne i eliteseriens vel 20-årige historie. Nå jobber han innimellom som ekspert for BBC.
- David Moyes (Manchester United) og Pellegrini vil kanskje trenge litt tid på å gå seg til. Det kan bli avgjørende.

Chelsea startet sesongen med 2-0 over Hull hjemme. Manchester United vant 4-1 borte over Swansea.

(NTB)