- Jeg tror jeg vinner med Høkeren

Kusk Eirik Høitomt er uvanlig optimist i forhåndsuttalelsen om Dagblad-banker Høkeren i V65-5 på Bjerke.

(Dagbladet.no): Den nøkterne rogalendingen pleier ikke å være så bastant i sine betraktninger på forhånd. Denne gang føler han seg rimelig sikker på seier.

- Høkeren løste veldig fint bak bilen på Jarlsberg sist. Selv om han har noen startraske på innsiden, tror jeg vi kan få tet selv fra spor seks langt ute bak startvingen. Han er voldsomt kjapp fra start, så helt umulig er det ikke. Må vi gå utenpå, blir det vanskeligere, men jeg tror på seier, sier Eirik Høitomt til Dagbladet.no.

- Han er min beste vinnersjanse denne onsdagen, avslører han.

Også Hegern i V65-4 holder flott form. Sist ble han hindret og galopperte i angrep på siste langside. Han kom sterkt tilbake til fjerde på Drammens-ovalens korte oppløp etter å ha blitt dratt helt ut mot gjerdet. Landschampionen har en fin vinnersjanse med den Arthur Bø-trente Lome Elden-sønnen.

- Heger n er bra nok om han kommer riktig til. Kapasitet har han i massevis, og han er ikke så usikker. Han feilet sist da automatsjekken datt ned. Det må klaffe litt på veien, men gjør det det er han seiersfarlig, sier Eirik Høitomt.

- Han har noen gode avslutninger å by på, legger han til.

Championkusken har en god sjanse til å ta en dobbeltseier denne onsdagskvelden på Bjerke.

Mye uflaks

MYE SEKS FOR HØITOMT. Høkeren har startspor seks bak bilen og fyker trolig til tet i sjette løp. Hegern, som er Høitomts andre sjanse har også startnummer seks. Foto: HESTEGUIDEN.COM
MYE SEKS FOR HØITOMT. Høkeren har startspor seks bak bilen og fyker trolig til tet i sjette løp. Hegern, som er Høitomts andre sjanse har også startnummer seks. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Hegern har vært uheldig i flere av de siste løpene sine. Galoppen sist var et uhell, og kom fordi han ble hindret. På Bjerke nest sist ble han hindret to ganger. Han er travsikker og har veldig stor kapasitet.

Jeg håper på full klaff og jeg tror på seier denne gangen, sier trener Arthur Bø.

USEDVANLIG OPTIMISTISK. Eirik Høitomt er ikke den som lar det gå inflasjon i vinnere på forhånd. Men denne gang er han temmelig sikker på seier.
FØRST IGJEN. Heger\'n er i vinnerform, men har vært forfulgt av uflaks i det siste.