-Jeg tror jeg vinner med Kap Spiken.

Eirik Høitomt pleier å være i overkant nøktern. Men nå har han uvanlig stor tro på seier.

(Dagbladet.no): Spikeld-sønnen har tatt to strake seirer på enkleste vis, og sammen med landschampion Eirik Høitomt legger han nok på til den tredje. Ekvipasjen satser på å lede hele veien i V75-4 og blir Dagbladets hovedbanker i ukens V75-omgang i Bergen.

- Det er første gang han går autostart, men jeg tror ikke det skal by på problemer, sier Eirik Høitomt til Dagbladet.no.

- Hesten har vært veldig bra etter pause og jeg synes han har en fin vinnersjanse igjen. Min sikreste for dagen, røper landschampionen.

- Hva med dine øvrige oppsitt i Bergen?

- Fine Carre (V75-3) var god sist på Forus etter galopp i første sving. Han kom bra tilbake til tredje. Normalt slår vi ikke Rembrandt November, men hesten holder flott form og garderer man favoritten skal han på bongen, sier Eirik Høitomt om hesten Dagbladets tipsekspert Bengt Berg tror såpass mye på at han velger å streke sammen med Rembrandt November.

Tipser i storform

Bengt Berg er i virkelig storform for tiden. Et godt brukt travbegrep er å ta rygg på lederen. Det har i alle fall vært lønnsomt den siste uka å følge Bengts gullkantede råd. Søndag ble det storgevinst på Forus med 205.000 til feriekassa.

Torsdag slo han til igjen med gevinster på flere baner. Han startet opp med fem rette under lunsjtravet på Drammen travbane. En innsats på 162 kroner ga drøye 4.100 kroner til de som fulgte Bengts forslag. Så toppet det seg på galoppbanen Øvrevoll seinere på kvelden. En innsats på 108 kroner ble til 10.100 kroner noen timer seinere. Samtlige V5-forslag i forskjellige størrelser ga selvfølgelig gevinst.

UVANLIG OPTIMIST. Kuskegeniet Eirik Høitomt kjører både Dagbladets banker og den store outsideren Fine Carre. Foto: HESTEGUIDEN.COM
UVANLIG OPTIMIST. Kuskegeniet Eirik Høitomt kjører både Dagbladets banker og den store outsideren Fine Carre. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Bengt har også tydeligvis gode råd å gi til de som satser litt mer beskjedent på hest.

Høitomt fortsetter med sine betraktninger:

- Gilborken er en bergenshest jeg ikke kjenner til, og det samme gjelder Wholly Diamond R. og Ultimate Thrust. Gransbrun tror jeg det er en premie som gjelder for.

Mesterduell mellom Kongen og Kronprinsen

Svenske Jim Frick tar turen til Bergen ens ærend for å kuske Mørtvedt Jerkeld i V75-6. Kjempene Moe Odin og Mørtvedt Jerkeld skal duellere om seieren.

Sist på Leangen måtte Moe Odin bite i gresset for en strålende opplagt Mørtvedt Jerkeld som kun var slått av fenomenet Järvsøfaks.

- Det er ikke så enkelt å slå Moe Odin over sprintdistanse. I tillegg står han bedre til spormessig enn oss, og det kan bli den tunge veien i dødens hele veien. Jeg hadde vært mer optimist om det var full distanse, men vi skal gjøre et realt forsøk i alle fall, sier kusk Jim Frick til Dagbladet.no.

- Mørtvedt Jerkeld er i kanonslag og jeg ser ikke helt mørkt på seiersjansen, forteller han som kun kjører Mørtvedt Jerkeld i Bergen.

Kuske-Cato med to stallhester

Cato Antonsen er som regel med der det skjer. I Bergen kusker han Drageblæsen i V5-2.

- Det er en hest jeg ikke har kjørt før. Jeg vet han har vært bra innimellom, og det kan bli en grei premie.

-Hva med dine egne, King Everything i V75-2 og Auro News i V75-finalen?

- King Of Everything er en bra hest. Han skulle egentlig hatt full distanse. Han er ingen sprinter. Men det er klart, blir det kjøring kan han ende blant de tre-fire fremste.

Auro News er den jeg tar turen for.

- Han står perfekt til både grunnlagsmessig og spormessig.

Takler han den lange reisen, har han en topp vinnersjanse. Det dreier seg om en kald og rolig hingst og jeg tror reisen skal gå fint og at han både spiser og drikker på turen, forteller trener og kusk Cato Antonsen.

•PS: Det ble en ny gevinst fredag kveld også på Bergen Travpark for Bengts tilhengere som satset på det store forslaget til 1440 kroner. Gevinsten ble en tidobling av innsatsen.

LANGT HJEMMEFRA. Den svenske kusken Jim Frick reiser langt for å banke folkebankeren.