PÅ TUR: Som oppladning til sin egen nyhet om at hun er gravid, løp Marit Bjørgen og Egil Kristiansen en tre timer lang tur i fjellet i Hemsedal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ TUR: Som oppladning til sin egen nyhet om at hun er gravid, løp Marit Bjørgen og Egil Kristiansen en tre timer lang tur i fjellet i Hemsedal. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Jeg tror Marit var veldig nervøs da hun skulle si det

Landslagssjefen om da Bjørgen ba om en prat.

HEMSEDAL (Dagbladet): Langrennsjentene brøt ut i felles applaus da Marit Bjørgen fortalte verden at hun og samboer Fred Børre Lundberg venter barn i desember i år.

I solskinnet på Hemsedal smilte Bjørgen som en sol av sin egen nyhet, selv om hun kjenner at det kribler i beina når hun ser på terminlista og alle skirennene hun går glipp av til vinteren.

I tillegg fortalte Bjørgen Dagbladet om sin egen nervøsitet da hun fortalte lagvenninnene nyheten for to dager siden.

- Jeg ble jo litt rørt selv av å si det og kjente jeg ble veldig nervøs. Egentlig uvanlig nervøs, sa hun til Dagbladet tidligere i dag.

Ba om en prat
Det samme var hun da hun skulle fortelle det til landslagstrener Egil Kristiansen. Det gjorde hun for en god stund siden, og da Bjørgen tok kontakt med sin mangeårige trener for å fortelle det, skjønte Kristiansen at det var noe helt spesielt på gang.

- Jeg tror Marit var veldig nervøs da hun skulle si det. Jeg skjønte jo at det var et eller annet hun skulle si, for hun ba om å få en liten prat med meg, og det er ikke hver dag Marit gjør det. Da skjønte jeg at det var noe viktig hun skulle si, forteller Kristiansen.

- Jeg tenkte inni meg at det kunne være noe slik som dette hun skulle si, og så var det jo det da, smiler han.

Blir med som rollemodell
At flaggskipet nå uteblir fra den kommende skisesongen spiller selvfølgelig ingen rolle for verken Kristiansen eller noen andre som er involvert på skilandslaget. 

- For det første er det nå utrolig hyggelig. Det er ikke noe annet å si om det, for det er noe Marit har ønska seg veldig, sier Kristiansen, som også får med seg langrennsdronninga på treningssamlingene utover sommeren og høsten også.

- Vi ønsker jo å ha henne med så lenge som mulig og det ønsker hun jo selv også. Hun er en rollemodell for de andre på laget i mange, mange år, og det å kunne ha med seg Marit videre i både denne sesongen og VM-sesongen i Lahti syns jeg jo er viktig for laget også.

På dagens tretimerstur med joggesko på beina var Bjørgen selvsagt med hele veien. Det har hun tenkt til å være helt fram til september, selv om hun etter fjorten ukers graviditet begynner å merke at hun er nettopp det.

Gravid.

- Jeg merker jo at det begynner å bli litt tyngre, men jeg er jo over tre måneder på vei også. Jeg har vært i veldig god fysisk form, og det har vært veldig bra i mai og så langt i juni også, sier Bjørgen.