FORSTÅR MARTIN: Ståle Solbakken, er i alle fall helt enig med Martin Andresen i én ting: Ingen av dem ønsker Rosenborg til Champions League. Solbakkens FC København tar imot RBK i Parken i morgen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
FORSTÅR MARTIN: Ståle Solbakken, er i alle fall helt enig med Martin Andresen i én ting: Ingen av dem ønsker Rosenborg til Champions League. Solbakkens FC København tar imot RBK i Parken i morgen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

- Jeg tror Martin sier det mange tenker

Ståle Solbakken forstår at VIF-treneren ikke vil ha RBK i Champions League.

||| KØBENHAVN (Dagbladet): Vålerenga-trener Martin Andresen har blitt beskyldt for å være Rosenborg-fiendtlig etter å ha sagt at han ikke håper Rosenborg kvalifiserer seg til Champions League i morgen kveld.

Det håper selvsagt ikke FCK-trener Ståle Solbakken heller. Og morgendagens RBK-motstander forstår hvordan Andresen tenker.

- Jeg tror Martin først og fremst tenker på at han har veldig lyst til å vinne serien neste år. Han ser at han har godt ungt lag på gang. Om han får bygge på det med et par nye spillere, kan det være mulig. Men om Rosenborg får 100 millioner, blir det vanskeligere, sier Solbakken til Dagbladet.

Det er nettopp den begrunnelsen Andresen har brukt. Han liker ikke tanken på en ny æra med total trønderdominans.

- Det mange tenker Men Vålerenga-treneren har fått kritikk av blant annet Nils Arne Eggen og Nils Johan Semb som mener det er viktig for norsk fotball med Rosenborg i Champions League.

Det er ikke alle som synes det, tror Solbakken.

- Jeg tror Martin sier det mange tenker, sier han.  

Men også mannen som skal overta for Drillo som norsk landslagssjef i 2012, mener det er nyttig for norsk fotball med suksess internasjonalt for norske klubber.

- Jeg tror det er viktig for norsk fotball å få norske lag langt videre i europacupen. Du så på 1990-tallet at Rosenborg hadde en stor periode samtidig med landslaget.

- Må være spenning Et nytt Champions League-eventyr for Rosenborg i høst vil gi dem økonomiske muskler til å fortsette i like suveren stil som de har vist så langt denne sesongen.

Ni serierunder før slutt har RBK ni poengs forsprang på Vålerenga på sølvplass. Solbakken innser at det er en utfordring å opprettholde konkurransen i serien.

- Om det skal være så mange lag i Tippeligaen, må det være spenning også, sier Ståle Solbakken.

Den spenningen kan han selv bidra til i morgen ved å sende Rosenborg hjem fra København med trøsteprisen - Europa League-kvalifisering og betraktelig færre bonusmillioner.