Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror nok ikke Marit vil gi fra seg tronen uten kamp

Treneren etter VM-tronskiftet.

HISTORISK: Marit Bjørgen gratulerer Therese Johaug med hennes første dronning-tittel etter målgang på dagens tremil.
Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
HISTORISK: Marit Bjørgen gratulerer Therese Johaug med hennes første dronning-tittel etter målgang på dagens tremil. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): Therese Johaugs vanvittige oppvisning på ski i Falun i dag gjorde henne til VM-dronninga i 2015. I forlengelsen av det begynte spekulasjonene om tronskiftet vi var vitne til kunne være varig.

- Jeg tror nok ikke Marit vil gi seg helt uten kamp, så jeg tror vi får se noen jevne fighter utover i de to siste verdenscuphelgene, sier Egil Kristiansen.

- Men det var et tronskifte i VM?

- Det var det, her var jo Therese dronninga, og Marit måtte gi fra seg den fra Val di Fiemme.

Trodde det ikke på forhånd Selv var Therese rørt, stolt og imponert over seg selv da hun innfridde i det løpet hun har hatt som hovedmål siden mai i fjor. Drømmen om å vinne tremila har gjort det lettere å tyne seg gjennom alle timene med trening, og når seieren samtidig gjør henne til VM-dronning tror hun knapt det hun har gjort selv.

- Det å kunne komme hit og reise hjem med tre gullmedaljer er stort. Det er liksom ikke hvem som helst du konkurrerer med her. Du har Marit og Charlotte, Kowalczyk som har de merittene å vise til. Det at jeg kan ta det steget opp, det er moro, men jeg fokuserer ikke på at jeg skal bli en VM-dronning eller noe sånt, sier Johaug til Dagbladet.

- Hadde du trodd du kunne bli det før mesterskapet?

- Nei. Jeg hadde et mål og en drøm om å ta ett gull, og det at jeg sitter her med tre, det er utrolig.

Ikke så opptatt av titler På pressekonferansen etter tremila sa Marit Bjørgen seg fornøyd med tre medaljer. Hun hadde som mål å ta ett individuelt gull, og det klarte hun på sprinten. I tillegg vant hun gull på stafetten og sølv i dag.

At hun med det ikke ble VM-dronning, for første gang siden Liberec i 2009, bryr hun seg ikke om, forteller hun.

- Vi er ikke så veldig opptatte av det, men Therese er dronninga av dette mesterskapet her. Det er hun som har tatt flest gull, så det er veldig imponerende og gledelig.

- Er det litt irriterende også?

- Nei, det er ikke det. Jeg har vært forberedt på det her, og Therese har vært solid i klassisk i år og har tatt nye steg. Det har hun vist hele veien, og vi trener så mye sammen at jeg ser den utviklingen hun har hver dag. Jeg visste det ble en tøff kamp i dette mesterskapet, sier Bjørgen til Dagbladet.

Den tronen hun ga fra seg i Falun i dag kom etter det aller beste Johaug-løpet trener Egil Kristiansen noensinne har sett. Det sier ganske mye om prestasjonen vi var vitne til rundt Lugnet skistadion i dag.

- Jeg tror kanskje det er det beste løpet hun noensinne har gått. Hun hadde noen taktiske disposisjoner som var veldig bra, og så gikk hun så fint på ski, sier Kristiansen til Dagbladet.

Hele Norges coronakart