BLE ERTET PÅ SCENEN: Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen og Aksel Lund Svindal på dagens oppstart av sesongen på Ullevaal stadion. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BLE ERTET PÅ SCENEN: Kjetil Jansrud, Henrik Kristoffersen og Aksel Lund Svindal på dagens oppstart av sesongen på Ullevaal stadion. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Jeg tror planen var å bli litt større, han spiser jo som ei lita jente

Ser mot ungdomsversjonene av de store gutta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Det nærmer seg verdenscup-åpning for alpintgutta, og på Skiforbundets kick-off onsdag virket de fremste profilene trygge på sesongformen. Om halvannen uke går startskuddet i Sölden, og yngstemann, Henrik Kristoffersen (21), håper blant annet at plusstallene på vektskåla vil hjelpe ham i løypa.

- Jeg har ikke gått opp like mye som jeg hadde håpet, men det har nok blitt omtrent 4 kilo.

Unggutten har brukt sommeren på å løfte vekter, samtidig som han har lagt bort mye av kondisjonstreningen.

- Jeg merker at jeg løper litt saktere, og at jeg er mye sterkere.

Til Dagbladet forteller han at han har sett mye på hvordan Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud trente på hans alder, men at det er viktig at han fortsetter å gjøre sin egen greie også.

- Jeg kan ikke gjøre de tingene Aksel gjør nå, men hva han gjorde på min alder for å nå samme progresjon, forteller Kristoffersen.

Håper på klarsignal til sesongstart Aksel Lund Svindal var ute med skade i store deler av fjorsesongen, da han røk akillesen på trening i Sölden i Østerrike i oktober i fjor. Til Dagladet forteller han at opptreningen på vår- og sommerhalvåret har gått raskt, og at treningssesongen har vært god.

- Jeg håper å være klar om halvannen uke, men det er ikke dèt det står og faller på.

Han fremhever at treningen etter Sölden blir avgjørende. Etter sesongåpningen i verdenscupen neste uke, drar laget på noen ukers treningsopphold i i Lake Louise i USA.

- Ukene i Amerika blir viktige, da kan vi virkelig få klemt inn renngiret, forteller Svindal.

Han legger også til at stortalentet Kristoffersen har gjort en god jobb i sommer, og at det merkes at han legger på mer og mer vekter under styrkeøktene.

- Men samtlige på laget er jo ganske store, så Henrik ser fremdeles liten ut ved siden av oss, flirer han.

- Spiser som ei lita jente Kjetil Jansrud, som i fraværet av Svindal hadde en svært god sesong i fjor, forteller at både han og lagkameratene er i rute, og at treningsnivået har vært svært høyt i forkant av sesongstarten. Han merker også at den yngste i flokken har svetta litt ekstra i styrkerommet, men at han fremdeles har litt å gå på.

- Han har jo gått opp noen kilo, men jeg tror planen var å bli litt tyngre. Han spiser jo som ei lita jente.

Jansrud skryter av Kristoffersens tekniske disipliner, og han sier at den yngste i flokken har tatt de stegene som utøvere på hans alder pleier å ta under sommertreningen.

- Jeg var lik som Henrik - lang, tynn og hengslete. Og han er enda bedre enn det jeg var på den alderen, da jeg var 20 var jeg ute med ryggskade.

Han virker selvsikker på egen form og håper på en god sesong, også i år.

- Formen er bra i alle fall, så får vi håpe at jeg i hvert fall vinner noe.

Får ikke fred Under den formelle presentasjonen av landslaget, fant både Svindal og Jansrud det for godt å la unggutten få være i fred på scenen. Da Kristoffersen skulle svare på spørsmål fra konferansieren var begge fremme og hvisket han i øret, mens de også prikket ham i ryggen. På spørsmål om hvordan Kristoffersen syns det er å tilbringe så mye tid med de to veteranene, kommer svaret kontant:

- Det er pain, ass! Neida, det går fint. Jeg er jo yngst, og det har jeg alltid vært, sier han med et smil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer