USIKKER FRAMTID: Rosenborg-legende Roar Strand (innfelt) tror Nicki Bille Nielsen er ferdig i Rosenborg. Foto: NTB Scanpix
USIKKER FRAMTID: Rosenborg-legende Roar Strand (innfelt) tror Nicki Bille Nielsen er ferdig i Rosenborg. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg tror Rosenborg annullerer kontrakten hans

Rosenborg-legende Roar Strand om Nicki Billes ville bytur.

(Dagbladet): Nicki Bille Nielsen er i trøbbel etter en fuktig bytur i København. Rosenborg-angriperen skal tilsynelatende umotivert ha sparket i parkeringsautomater og parkerte sykler natt til fredag, og ble brakt i arresten etter å ha blitt sprayet med pepperspray.

Rosenborg skal komme til bunns i saken, og har foreløpig svart med å vrake dansken til kveldens kamp mot Bodø/Glimt.

Roar Strand (44) spilte hele 21 sesonger i Rosenborg fra 1989. Han syns synd på Nicki Bille Nielsen.

- Han har jo fått en skriftlig advarsel før, så det er ikke så lurt å gjøre slike ting. Det er ikke bra, dessverre, sier Strand til Dagbladet.

Kan ende med sparken - Det er ikke noe bra for omdømmet til en fotballspiller. Han er et forbilde for mange unggutter i Trondheim, men det er mest ham selv det er synd på. Jeg regner med at Rosenborg tar affære her, dessverre, men slik er det, sier Strand.

- Hva tror du Rosenborg vil gjøre?

- Ut fra den skriftlige advarselen han fikk sist så tror jeg de annullerer kontrakten hans.

Fikk skriftlig advarsel Rosenborg-ledelsen har nærmest malt seg inn i et hjørne ved å uttale følgende da Nicki Bille Nielsen fikk en skriftlig advarsel etter at han ble arrestert etter en bytur september i fjor:

USIKKER PÅ STRAFFEN: Jahn Ivar Mini Jacobsen tror Rosneborg kommer med en reaksjon.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
USIKKER PÅ STRAFFEN: Jahn Ivar Mini Jacobsen tror Rosneborg kommer med en reaksjon. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

- Det er meget alvorlig å få skriftlig advarsel i RBK. Skjer det lignende ting igjen, kan det være game over, sa sportslig leder Erik Hoftun etter episoden.

- Ja, de har gjort det (malt seg opp i et hjørne journ.anm.). De har ikke så mye annet å gjøre, sier Strand.

Rosenborg-legenden tror ikke fredagens episode vil påvirke resten av Rosenborg-laget.

- Det er ikke noe optimalt. Men det er først og fremst han selv det går utover. Jeg tror ikke de andre spillerne tenker så mye på ham, sier Strand.

Usikker på straffen Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (48) vil være i TV 2s studio i Bergen når Rosenborg møter Bodø/Glimt i kveld. Den tidligere vingen har spilt for begge klubbene. Han hadde også fått med seg Nicki Bille Nielsen-saken i dag.

- Det sinnemestringskurset fungerer vel ikke helt, sier han til Nettavisen.

48-åringen er likevel usikker på om det betyr kroken på døra for Bille Nielsen om det viser seg at det danske medier skriver er sant, selv om dansken var involvert i en fylletur i Trondheim i september i fjor.

- Da drakk han to dager før kamp og brøt med klubbens regler. Men det står neppe i klubbens regler at man ikke skal bite en politimann. Jeg tror denne saken er vanskelig for klubben, men det kommer nok en reaksjon. Hadde jeg vært i Erik Hoftun (sportslig leder) sine sko, måtte jeg ha tenkt meg om og spurt flere. Vi skal være forsiktige med å slå fast at «nei, nå må han forlate klubben», så enkelt er det ikke, sier Jakobsen til Nettavisen.

- Ikke overraskende Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, uttalte tidligere i dag at klubben skal samle informasjon før de foretar seg noe.

- Det er ikke spesielt hyggelig. Men det er ikke helt overraskende at det skulle skje, sier Koteng til Dagbladet.