-Jeg tror selvfølgelig på seier med Lill Adolf

Hadde det vært skjønnhetskonkurranser for hester, ville Lill Adolf sopt premiebordet der også, som han gjør på travbanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lill Adolf har mange tilhengere i Norge. Den billedskjønne Western Winner-sønnen har vist konkurrentene bakskoene i den norske eliten. Nå har i tillegg den svenskfødte 7-åringen blitt norsk på ordentlig. Hardtsatsende Trond Wilhelmsen har kjøpt vinnerhesten. Lill Adolf blir fortsatt stående hos Per Oleg Midtfjeld som har hatt stor suksess med vallaken som kom til Norge i fjor sommer. Trener Midtfjeld var mannen som sammen med Steinlager ga hele travsport-Norge noen av sine aller beste øyeblikk og skrev travhistorie ved å vinne nesten alt i 2005.

Han har en spesiell evne til å få frem det beste i hestene. Lill Adolf har vunnet i fire av sine fem siste starter.

- Lill Adolf har bare blitt bedre og bedre. Hva er forklaringen?

-Vi har jobbet mye med psyken hans. Han får mye stell og massasje og lange rideturer hvor han koser seg. Lill Adolf bestemmer det meste selv.

Oppe ved fortet hjemme på Mysen har han et favorittsted han kan stå i ti minutter og skue utover åskammene. Sånt må han få lov til, sier Midtfjeld og røper noe av sitt talent til å få litt slitne helter tilbake i hetluften. Han lar hestene dyrke sine spesielle interesser. Steinlager hadde en litt sær en. Han likte å gjøre bompbelibomp før han skulle ut i løpsbanen. Da stanset han opp. Rygget med Oleg i sulkyen og plasserte nesa like over godsakene og trakk inn lukta. Oleg lot ham få den tiden han trengte til det også.

-Han har humøret og selvtilliten på topp. Lill Adolf er en ærlig hest som alltid yter sitt beste.

Han har gjort alt riktig så langt, og alt er fint med ham etter det siste løpet. Det er en allrounder som går alle distanser, og han er uøm for posisjoner. Denne gang står vi fint til spormessig, og selskapet er ikke avskrekkende. Jeg tror på en god vinnersjanse, forteller trener og kusk Per Oleg Midtfjeld til Dagbladet.no.

-I begynnelsen ga jeg ham noen pene løp nettopp for at han skulle få tilbake selvtilliten. Men jeg har selv blitt overrasket over hvor bra han har blitt. Han vil frem selv og viser flott vinnervilje. Sist vant han sprettlett, selv om jeg måtte bruke ham mye til å begynne med. Jeg trengte ikke å dra ned skylappene.

SNUR SEG IGJEN. Kusk og trener Per Oleg Midtfjeld snur seg etter konkurrentene på onsdag også. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SNUR SEG IGJEN. Kusk og trener Per Oleg Midtfjeld snur seg etter konkurrentene på onsdag også. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

-Hva er de videre planene for Lill Adolf? Venter større oppgaver?

-Vi får se og tar ett løp av gangen. Men det er ikke helt umulig at vi prøver oss i den svenske gulldivisjonen i løpet av kort tid. Det er heller ikke usannsynlig, at vi prøver oss i noen større oppgaver som Olympiatravet og Forus Open, forteller Midtfjeld om videre ambisjoner med landets for tiden klart beste hest.

7-åringen med den spesielle utstrålingen har fått en ny vår og har kun vært utenfor trippelen en gang i Per Oleg Midtfjelds regi.

Lill Adolf er Dagbladets tipsekspert Bengt Bergs hovedbanker på onsdag.

SKØYER\'N EMIL. Per Oleg Midtfjeld har kallenavnet Emil. Onsdag er det konkurrentene som blir lurt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer