Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg tror vi får se Cardiff i Premier League neste sesong

Solskjær sier laget må ta minst 16 poeng til for å beholde plassen.

VIL UNNGÅ NEDRYKK: Cardiff Citys manager Ole Gunnar Solskjær tror de beholder plassen i Premier League hvis de klarer å ta 16 poeng til. Foto: AP Photo/PA / NTB Scanpix
VIL UNNGÅ NEDRYKK: Cardiff Citys manager Ole Gunnar Solskjær tror de beholder plassen i Premier League hvis de klarer å ta 16 poeng til. Foto: AP Photo/PA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CARDIFF (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær mener han må ta minst 38 poeng for å beholde plassen i Premier League. Det kan bli vanskelig etter hjemmelagets verste forestilling på eget gress på 14 år. 

Med 0-4 mot bunnrival Hull betyr det at laget forblir på 19. plass med 22 poeng. Nå må Solskjær overkomme skuffelsen for å kunne ha et håp om å spille på det øverste nivå neste år. 

- Vi trenger fem seire i de siste elleve kampene. Det er det vi må sikte oss inn på. Vi trenger 16 poeng til og vi må prøve å heve oss etter skuffelsen og se framover, sa Solskjær til Dagbladet på pressekonferansen etter kampen. 

De viktige hjemmekampene Solskjær uttalte før kampen at lagets skjebne kom til å bli avgjort i de viktige hjemmekampene mot lagene på nedre halvdel. Kampen mot Hull var derfor første steg på veien ut av bunnstriden. Men «The Bluebirds» ble utspilt på eget gress ligger nå bak skjema.

I fjor reddet Sunderland plassen på 39 poeng, året før overlevde QPR med 37 poeng. 

Cardiff har Fulham, Crystal Palace og Stoke igjen hjemme. Med full pott i de kampene er Solskjær fremdeles sju poeng unna trygg grunn. Nordmøringen må også gå av seirende av banen i bortekampene mot West Bromwich og Sunderland. Da ender Solskjær på 37 poeng, ett poeng unna det som regnes som grensa. Det betyr at Cardiff må trylle fram et godt resultat mot motstandere som Tottenham, Liverpool og Everton.

- Jeg tror vi får se Cardiff i Premier League neste sesong. Vi trenger fem seiere og vi må muligens finne den i en vanskelig bortekamp. Men hvor mange ganger har man ikke sett overaskende resultater i Premier League, fortsatte Solskjær til Dagbladet etter kampen. 

Sliter i boksen Solskjær mener at det fusker både framover og bakover og savner at laget er mer fokusert innenfor 16-meteren.

- Det finnes mange grunner til at vi taper i dag. Vi var blant annet ikke god nok innenfor de to 16-meterne. Vi slapp inn to mål på to angrep i førsteomgang, noe som ikke kan sies å være bra forsvarsspill. Vi trenger å score mål for å vinne kamper og vi kan ikke slippe inn enkle mål. Vi trenger rett og slett et solid løft, var Solskjærs analyse av den nitriste forestillingen. 

Dårlig bursdagsgave Humøret er nok alt annet enn på topp hos Vincent Tan etter kampen. Den eksentriske eieren fra Malaysia har bursdag i dag og hadde nok ønsket seg alt annet enn et ydmykende hjemmetap.

- Den er i morgen ja, så er det min på onsdag. Selvfølgelig ikke den beste bursdagsgaven og det er klart at vi ønsket tre poeng her i dag, avsluttet Solskjær i går på Cardiff City Stadium.  

Hele Norges coronakart