- Jeg tror vi har sett det beste av Messi. Årene tærer på oss alle

Mener 27-åringen er over toppen.

OVER TOPPEN? Vi har sett det beste av Barcelonas Lionel Messi, tror argentinske eksperter. Her forbereder 27-åringen seg på kveldens møte med PSG. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB Scanpix
OVER TOPPEN? Vi har sett det beste av Barcelonas Lionel Messi, tror argentinske eksperter. Her forbereder 27-åringen seg på kveldens møte med PSG. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB ScanpixVis mer

Lionel Messis (27) vanvittige målrush har lagt seg. Argentineren er en litt sliten og merket mann etter duellen med Cristiano Ronaldo.

Det mener tre argentinske fotballkjennere. De har fulgt Messi tett siden han var 14-15 år gammel.

Messis topp kom i 2011-12-sesongen. Da sto han for vanvittige 73 mål for Barcelona og hadde 29 assist. I samme periode scoret han 18 for landslaget.

Dette sier ekspert-trioen til bladet FourFourTwo om Messi:

- Jeg tror vi har sett det beste av Messi. Årene tærer på oss alle, og vi kommer ikke til å se Messi sprinte i «supersonic-fart» igjen. Han har spilt hundrevis av kamper på toppnivå i karrieren allerede. Jeg ser for meg Messi som en playmaker om ikke så lenge, sier landslagsreporter Hernan Claus i den argentinske avisen Olè.

Umenneskelig - Vanligvis glemmer vi at Messi er et menneske. Vi forventer at han skal gjøre det umulige. Det godtas ikke at han spiller en svak kamp. Skjer det, får han høre av oss (mediene) at det er krise. Vi skal nyte av å se ham selv om Messi nå ser ut som en mann som scorer 25 mål i sesongen, sier Federico Bassahun, redaktør i magasinet Don Julio.

De siste sesongene har Messi begynt å pådra seg strekkskader i musklene. Det tette samarbeidet med fysioterapeuten Juanjo Brau er avsluttet.

Skilsmisse Mange mener grunnen til Messis varierende form skyldes nettopp det bruddet. I flere år var Brau Messis skygge.

- Snakker vi om Messi fra 2012, så kommer vi aldri til å oppleve noe slikt igjen. Zidane var ikke alltid best. Det samme var det med Cruyff og Maradona. Men i lengre perioder var Messi best på banen hver gang. Han har kjempet så hardt med Cristiano Ronaldo, og det merkes på kroppen hans. Dersom han er 70 prosent av den «gamle» Messi, så er han fortsatt en fantastisk spiller, sier Fernando Polo i avisen El Mundo Deportivo.

I kveld venter Paris St. Germain borte i Champions League for Barcelona.

(NTB)