NEDE OG UTE: Joe Hart og Delle Alli kan knapt tro at de har tapt for Island. <br>Foto: AP/Kirsty Wigglesworth/ NTB Scanpix
NEDE OG UTE: Joe Hart og Delle Alli kan knapt tro at de har tapt for Island.
Foto: AP/Kirsty Wigglesworth/ NTB ScanpixVis mer

- Jeg tror vi har vært vitne til tidenes EM-sensasjon

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er i sjokk etter Brexit 2.

England - Island 1-2 (1-2)

(Dagbladet): England har hatt en katastrofal uke. Torsdag forsvant Storbritannia ut av EU, i kveld forsvant engelskmennene også ut av EM.

Mot Island.

Det var det knapt nok noen på Island som hadde trodd før kampen.

For en ting var at Island kjempet seg videre fra gruppespillet, det var en sensasjon i seg selv, en helt annen at de slo ut fotballstormakten England i åttedelsfinalen.

- Jeg satt her og tenkte på om vi akkurat har vært vitne til tidenes EM-skrell. Det har ikke vært så mange sånne i EM, det er helt der oppe. Nå har jeg ikke hatt tid til å reflektere så mye over dette, så jeg skyter litt fra hofta, men jeg tror det, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet umiddelbart etter kampen.

Scenene i Nice var knapt nok til å tro. Den ene etter den andre feterte Premier League-stjernen fikk ikke til noen verdens ting mot innsatsvillige islendinger.

Og, som de fleste engelskmenn også innser i skuffelsens time, den islandske seieren var helt fortjent også.

Alsaker er sjokkert over den engelske innsatsen.

- Det er et engelsk landslag som minner om det vi har sett i de siste mesterskapene. De står og spiller fotball, det er et laguttak som er helt koko, der Hodgson starter med spillere som helt åpenbart er ute av form. Da tenker jeg først og fremst på Kane, jeg syns det er sjokkerende at Hodgson velger å starte med ham, sier Alsaker, som på tross av sjokket skryter hemningsløst av den islandske prestasjonen.

- Det er jo helt fantastisk, Island fikk en mye enklere jobb i kveld enn de hadde i gruppespillet. Det sier litt om Englands prestasjon, men Island er i kvartfinalen i EM og møter vertsnasjonen, sier Alsaker til Dagbladet.