Friidretts-VM 2019:

- Jeg tror vi reiser hjem med medalje

Gjert og Henrik Ingebrigtsen har klokkertro på Filip og Jakob før 1500 meteren.

ROSES: Konkurrentene til Jakob Ingebrigtsen roser 19-åringens mot. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): - I mesterskapssammenheng har jeg en tendens til å være litt sånn mørkemann. Og hvis jeg skal være optimistisk, så har jeg sagt at jeg tror vi reiser hjem med medalje, og det står jeg for, sier Gjert Ingebrigtsen i hotell-lobbyen på Wyndham West Bay i sentrum av VM-byen Doha.

Det er gått noen dager siden Jakob sjokkerte verden med å lede 5000 meteren til det gjensto 180 meter.

I forkant av den finalen holdt bookmakerne Jakob som favoritt på distansen, noe Gjert bare fnyste av.

- De tar nok helt feil. Jeg kan ikke se i hvilken verden han skulle være favoritt. Han har løpt én 5000 meter i tilsvarende selskap før. Han har verken erfaring eller kompetanse når det kommer til dette. Guttene er 1500-meterløpere, det er det de er.

Vet hva som kreves

Når vi så står foran 1500 meteren er Gjert litt mer optimist enn det han var før 5000 meteren. Og til tross for at Filip vant bronsen på distansen i VM for to år siden, vegrer han seg for å kalle noen av de to sønnene sine for favoritt.

- Jeg prøver bare å søke å være realist. Media har en tendens til å kikke på bookmakersidene, men jeg må være realist og se hva man gjør i trening, og jeg ser hva som kreves for å hevde seg. Det blir sånn når vi kutta ut ski, det ble rett og slett for lett å hevde seg på ski, sier Gjert, og ler godt av det lille stikket han sendte av gårde til nasjonalsporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer