- Jeg truet ikke med juling

Spydkasteren Pål Arne Fagernes møtte beruset til NRK-intervju i går og er utestengt fra friidrettslandslaget inntil videre.

Fagernes skulle mandag kveld ta imot en NRK-journalist for intervju hjemme hos seg selv, men var beruset da journalisten kom på døra. Fagernes hevder selv at han nektet å la seg intervjue, skriver NTB.

NRKs sportssjef Grete Gynnild Johnsen har en annen versjon av saken.

- Fagernes ga klarsignal til å starte opptakene to ganger, men vi ville ikke intervjue ham så lenge han var overstadig beruset. Vi valgte å ringe NFIF sent mandag kveld om episoden, sier Johnsen.

Ikke juling

>

Fagernes hevder selv han var noe høylytt, men ikke truende da han åpnet for NRK.

- Journalisten kunne bare gått. Jeg truet ikke med juling. Jeg trodde ærlig talt ikke at det at jeg lukket opp døra skulle bli utslagsgivende i denne saken. Jeg lukket opp for å si at det ikke ble noe intervju. Det var feilen, sier Fagernes.

NRK-sjefen mener noe annet etter å ha mottatt en skriftlig rapport fra sin utegående journalist.

- Fagernes gjorde ikke noe forsøk på å stoppe oss. Men vi ville ikke dumme ut Fagernes, sier Johnsen.

Forbundet svarte med å nekte Fagernes sponsorpenger fra DnB.

Fagernes mener selv det er alle skadene som har skapt problemene for ham.

- Det tærer på huet når jeg går skadet 90 prosent av tida, sier 27-åringen.

- Er du alkoholiker?

- Det er vanskelig å være alkoholiker og samtidig være i verdenstoppen i spyd, kontrer Fagernes.

Han innrømmer at mandagens episode var dum, men sier frustrasjonen over at nok et mesterskap går i vasken på grunn av skader, var årsaken til at han tok seg «noen drinker» mandag. Han hadde også ei venninne på besøk da NRK kom på døra.

Han synes også det er dumt at han som friidrettsforbilde gjør slike feil.

- Jeg er vel litt naiv i enkelte sammenhenger. Jeg stoler litt for mye på andre mennesker.

Norges Fri-idrettsforbund (NFIF) gjorde i dag et vedtak der de grunngir utestengelsen med at Fagernes har personlige problemer, herunder problemer med alkohol.

- Saken ble behandlet i dag på bakgrunn av en episode som fant sted i går der Fagernes møtte beruset til et avtalt intervju med NRK hjemme hos seg selv. Fagernes har erkjent å ha personlige problemer, og er positiv til faglig oppfølging for å få hjelp med sine problemer, heter det i forbundets pressemelding.

NFIF og Fagernes har i fellesskap bestemt at han derfor heller ikke skal delta i VM i Edmonton neste måned.

NFIF har satt som forutsetning at Fagernes undergår behandling for problemene sine før han igjen får delta på landslaget.

Opp- og nedturer

Spydkasteren kvalifiserte seg til VM med sitt vinnerkast på 84,30 meter under Golde League-stevnet i Monaco sist fredag.

I november i fjor ble han i Asker og Bærum forhørsrett dømt til 18 dagers fengsel og en bot på 5 000 kroner etter å ha overlatt en bil til en beruset kamerat. Han ble også kjent skyldig i å ha forstyrret den offentlige fred og orden etter drukkenskapsloven.

Etter friidrettens åpningsstevne i Haugesund 31. mai i år fikk Fagernes refs av forbundet for å ha opptrådt beruset igjen.

Han fikk beskjed om at slikt ikke måtte gjenta seg i forbindelse med idrettsarrangementer, opplyste Tjalve-formann Svein Lilleberg.

- Dette er en tankevekker, sa Fagernes til Dagbladet etter oppvasken. - Jeg skjønner imidlertid ikke at det skal være ulovlig å ta seg et par øl.

(Dagbladet.no/NTB)

NEDTUR:Pål Arne Fagernes hadde ikke dagen under fjorårets OL i Sydney. Til VM kommer han ikke.