- Jeg tuller ikke. Fjern den

David Beckham avslører at Alex Ferguson ikke bare ga spillerne «hårføneren.». Selv fikk 44-åringen beskjed om å finne fram barbermaskinen.

VENNER I DAG: David Beckham og Sir Alex Ferguson samlet på en veldedighetsmiddag i 2015. Forholdet mellom de to har vært en berg-og-dalbane. Foto: NTB Scanpix
VENNER I DAG: David Beckham og Sir Alex Ferguson samlet på en veldedighetsmiddag i 2015. Forholdet mellom de to har vært en berg-og-dalbane. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det blir fortsatt snakket om hårføneren i og rundt Manchester United. Grunnen er den tidligere treneren Sir Alex Fergusons skyllebøtter til spillerne.

Skotten kjeftet slik at hårene reiste seg, som om du brukte en hårføner.

- Ingenting er verre enn å få en «hårføner», fortalte United-kaptein Wayne Rooney i 2012.

- Det har vært mange myter rundt det. Men jeg brukte den kanskje et halvt dusin ganger i løpet av 27 år, uttalte Ferguson selv.

I et nytt intervju forteller David Beckham at Ferguson også dro fram andre hårredskaper i jakten på suksess. Før Charity Shield-finalen mot Chelsea i 2000 fikk ikke Beckham hårføneren, han fikk barbermaskinen.

SOLSKJÆR-TATOVERING: Tor Henrik Stensland yppet seg på Twitter. Nå har han tatt straffen sin. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Ny sveis

Bakgrunnen er at Beckham, som blir sett på som et moteikon, hadde bestemt seg for en ny hårsveis i 2000.

Mannen med en av fotballens beste frisparkfot gjennom tidende, hadde denne gangen falt ned på en hanekam.

Beckham visste at Sir Alex Ferguson neppe ville like hårmanken, og forsøkte å skjule den før sesongen første offisielle kamp.

- Da jeg gikk inn i garderoben hadde jeg ikke vist ham det ennå. Jeg var redd og turte ikke å vise den, sier Beckham til Otro, gjengitt i blant annet Daily Mail.

- Jeg gikk med lue på trening, før trening og på hotellet. Jeg gikk med lue på middagen kvelden før, til frokosten på kampdag og i bussen på vei til Wembley. Først da jeg skiftet før kampen tok jeg den av, sier Beckham.

FJERNET HANEKAMMEN David Beckham, her året etter at han fikk beskjed om å fjerne den for første gang. Foto: NTB Scanpix
FJERNET HANEKAMMEN David Beckham, her året etter at han fikk beskjed om å fjerne den for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fergusons klare beskjed

Reaksjonene lot seg ikke vente på av den aldrende skotten. Beckham fikk beskjed om å barbere seg, men han bare lo og sa nei. Men han skjønte fort at sjefen ikke tullet.

- Nei, jeg tuller ikke. Fjern den, sa Ferguson.

- Så jeg måtte bare barbere meg i garderoben. Manageren bestemmer, forteller Beckham.

44-åringen tror at Fergusons utbrudd aldri hadde skjedd i dagens fotball:

- Nei, det er mer normalt med både hanekam, tatoveringer og sko i alle farger. Da vi var unge fikk vi ikke lov til å komme på banen hvis vi hadde hvite eller røde sko. Fotballen forandrer seg, sier Beckham til Otro.

Beckham-sparket

Beckham og Ferguson hadde lenge et tett forhold, men vennskapet fikk seg en trøkk etter hvert som Beckham ble en superstjerne.

Tre år etter han fikk beskjed om å barbere seg, sparket en rasende Ferguson en sko på gulvet i garderoben. Den suste gjennom svette trøyer og grønne knær og traff Beckham over det ene øyet.

Resultatet kan du se i bildet under.

ARR: David Beckham etter at Sir Alex Ferguson sparket en sko i ansiktet på spilleren. Foto: NTB Scanpix
ARR: David Beckham etter at Sir Alex Ferguson sparket en sko i ansiktet på spilleren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han ville drepe meg iblant, det er jeg sikker på. Men han var en farsfigur for meg og han var også mannen som ga meg sjansen til å spille for drømmeklubben, har Beckham fortalt i et tidligere intervju.

Den samme sommeren dro Beckham til Real Madrid, men han forteller nå at forholdet mellom de to raskt ble bra igjen, selv om det var en dårlig skjult hemmelig at forholdet lenge hadde vært på bristepunktet tilbake i 2003:

- David trodde han var større enn Sir Alex Ferguson. Det er det ingen som helst tvil om, skrev Alex Ferguson i boka i sin egen selvbiografi.

Skotten har tidligere gitt Beckhams kone, Victoria, mye av skylden for at han var så PR-kåt som han var. Ferguson skriver i boka at frisparkspesialisten var den eneste av spillerne han noensinne trente i United som gikk aktivt inn for å bli kjendis, men det er historie nå.

- Jeg bærer ikke nag til David i det hele tatt.