- Jeg tviler på at de tør vise den frem nå

Bettingselskap sendte underbukser til flere EM-spillere.

BØTELAGT: Nicklas Bendtner fikk en solid bot for å vise frem denne Paddy Power-underbuksa etter å ha scoret mot Portugal. Foto: Reuters / Eddie Keogh / NTB Scanpix
BØTELAGT: Nicklas Bendtner fikk en solid bot for å vise frem denne Paddy Power-underbuksa etter å ha scoret mot Portugal. Foto: Reuters / Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Nicklas Bendtner må ut med 750 000 kroner for å ha vist en Paddy Power-underbukse etter en scoring mot Portugal i forrige uke.

Kommunikasjonsdirektør i det irske bettingselskapet, Ken Robertson, sier til Dagbladet at de ikke hadde noen avtale med Bendtner om å vise undertøyet.

- Det er morsomt, for vi hadde ikke noen avtale med Bendtner. Vi har riktignok jobbet med ham før, men vi sendte disse underbukser - «lucky pants», som vi kaller dem - til flere spillere før mesterskapet for ønske dem lykke til, sier Robertson og legger til:

- Så det er muligens flere spillere som bruker underbuksene i kamp, men jeg tviler på at de tør vise dem frem nå..., sier Robertson og ler.

Fikk ikke betalt - Fikk Bendtner betalt for dette?

HODGSON-STATUE: Det irske bettingselskapet reiste en Roy Hodgson-statue på sørkysten av England før EM. Statuen var en etterligning av Kristus-statuen i Rio de Janeiro. Foto: EPA / DAVID PARRY / PADDY POWER
HODGSON-STATUE: Det irske bettingselskapet reiste en Roy Hodgson-statue på sørkysten av England før EM. Statuen var en etterligning av Kristus-statuen i Rio de Janeiro. Foto: EPA / DAVID PARRY / PADDY POWER Vis mer

- Nei, vi har ikke betalt ham for dette.

- Bendtners talsmann sier at dere skal betale boten?

- Hehe, det har vi ingen avtale om, og jeg tror ikke det ville hjulpet ankesaken hans om vi kom ut og sa det. Så per nå sier vi «ingen kommentar» til akkurat det, sier Robertson.

Overrasket Robertson sier at de, som flere andre også har gitt utrykk for, er svært overrasket over størrelsen på boten.

Flere har kritisert UEFA for størrelsen på boten, spesielt med tanke på at UEFA bøtela Porto fem ganger mindre for rasisme mot Mario Balotelli i en kamp mellom Manchester City og Porto tidligere i år.

RASTE: Rio Ferdinand raste mot UEFA etter at dommen mot Bendtner ble kjent i går. Foto: AFP Photo / Pornchai Kittiwongsakul / NTB Scanpix
RASTE: Rio Ferdinand raste mot UEFA etter at dommen mot Bendtner ble kjent i går. Foto: AFP Photo / Pornchai Kittiwongsakul / NTB Scanpix Vis mer

- For å være helt ærlig ble vi smått sjokkert over størrelsen på boten. Hvis en sammenligner den med tidligere bøter gir det bare ikke mening, sier Robertson.

Bettingselskapet tok kontakt med Bendtner-leiren etter at boten ble kjent.

- Vi har vært i kontakt med han etter at det skjedde, og gjorde det klart at vi gir ham full støtte med ankesaken, sier Robertson.

Stor interesse Paddy Power har markert seg både før og under mesterskapet.

Dagen før EM-avspark reiste de en gigantisk Roy Hodgson-«statue» på sørkysten av England, og med Bendtners «stunt» mot Portugal var bettingselskapet igjen i søkelyset.

- Har dere merket økt interesse for selskapet deres etter disse stuntene?

- Det (Bendtner-boten) er en veldig stor sak, både i Storbritannia og i resten av verden. Hodgson-statuen fikk også mye oppmerksomhet. Vi har fått mye presse, og mye omtale i sosiale medier. Da er det klart at vi merker en økning i interessen rundt Paddy Power, sier Robertson.