Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Jeg tviler på at vi bruker disse draktene igjen»

Vi har samlet 10 latterlige unnskyldninger fra sportens verden. Har du flere?

Dagbladet.no): Noe av det mest underholdende med sport er å høre bortforklaringene fra trenere og utøvere når ting ikke går deres vei. Når et nederlag rett og slett blir for tøft å svelge, er det fint å ha noe å skylde på når ting skal forklares etterpå.


Hvor ofte har du hørt Alex Ferguson og José Mourinho innrømme at de tapte fortjent?
Hvor mange dopingtatte har strukket hendene i været og sagt «jeg innrømmer det, jeg var dopet.»?

Det finnes selvsagt uendelig mange kostelige unnskyldninger der ute - og Dagbladet.no har samlet et lite utvalg av dem. Har du flere? Del dem med andre i kommentarfeltet nedenfor!

Her er 10 morsomme bortforklaringer fra sportens verden.

1. Alex Ferguson (1996):

Manchester United ble rundspilt etter alle kunsters regler av bunnlaget Southampton på The Dell. Faktisk ble de bokstavelig talt spilt skjorta av. United gikk til pause på stillingen 0-3. Et kvarter senere entret de banen på ny - i splitter nye drakter.

Mens United spilte i grått før pause, spilte de i blått/hvitt de siste 45 minuttene. Til slutt endte kampen med 3-1-seier til Southampton. Etterpå skyldte Ferguson på at spillerne knapt så hverandre i de grå draktene.

- Vi måtte bare finne på noe i pausen. Heldigvis hadde vi med oss et draktsett til. Og det betydde i hvert fall at vi fikk snudd den vonde trenden i og med at vi vant 2. omgangen med 1-0. Jeg vet ikke, men jeg tviler på at vi vil bruke disse draktene igjen, sa United-manageren.

JUKSEMAKERE: Konstantinos Kenteris og Ekaterini Thanou diktet opp et motorsykkelulykke og la seg inn på sykehus i stedet for å møte på dopingkontroll. Foto: REUTERS
JUKSEMAKERE: Konstantinos Kenteris og Ekaterini Thanou diktet opp et motorsykkelulykke og la seg inn på sykehus i stedet for å møte på dopingkontroll. Foto: REUTERS Vis mer

2. Konstantinos Kenteris og Ekaterini Thanou (2004)

De to greske sprinterne møtte ikke til dopingkontroll under Aten-OL i 2004, og unnskyldningen for å ikke møte opp var mildt sagt fantasifull.

For å vinne tid diktet de opp en historie om en angivelig motorsykkelulykke, som ingen andre hadde hørt eller sett. Kenteris og Thanou lå på sykehuset mens et vanvittig pressekorps ventet på utsiden.

For å gjøre farsen komplett dukket det opp et amatørvideo-opptak, som viste Kenteris med nakkekrave i det han ble rullet bort på en seng.

Til tross for nakkekraven kikket Kenteris opp, mens kroppen var dekket av et hvitt laken. Føttene stakk ut, og på dem hadde Kenteris joggesko.

3. Åge Hareide (2005)

Gjennom 90 minutter mot fotballdvergen Moldova kom Norge til 11 cornere, en god del frispark - men ikke en eneste målsjanse. Det snødde tett under store deler av matchen, og det favoriserte Moldova mer enn Norge. I hvert fall ifølge Åge Hareide.

- Jeg gir ikke spillerne skylden. Vi har jo ikke trent på snøballkrig. Dette var den femte landskampen i år der været var ekstremt dårlig. Og sånn sett kan du si at vi har vært ekstremt uheldige, forklarte landslagssjefen etterpå.

DÅRLIG TAPER: I likhet med Alex Ferguson misliker også José Mourinho å tape. Da underholder han gjerne oss andre med bortforklaringene sine. Foto: AP
DÅRLIG TAPER: I likhet med Alex Ferguson misliker også José Mourinho å tape. Da underholder han gjerne oss andre med bortforklaringene sine. Foto: AP Vis mer

4. Ruud Gullit (1997)

Tromsø sjokkerte Chelsea hjemme på Alfheim og ledet 2-0 til pause. Etter pause kom snøen, Vialli scoret to ganger og Chelsea tapte til slutt 2-3.

Likevel bortforklarte Gullit nederlaget med at snøen hadde ødelagt for dem.

- Da snøen lavet ned i 2. omgang, fikk våre spillere både snø og vind i øynene. Alt gikk imot oss, klaget han.

5. Wolfgang Perner (2006)

Skiskytteren Wolfgang Perner stakk fra Torino og hjem til Østerrike etter at italiensk politi hadde gjennomført en razzia i den østerriske leiren.

Sammen med Wolfgang Rottmann ble han sett da han kastet en veske med medisinske preparater ut av vinduet.

Begge ble ekskludert fra Østerrikes OL-tropp - og Perner forklarte flukten slik:

SNØBALLKRIG: Stakkars Chelsea-spillerne, som fikk både snø og vind i øynene sine da de møtte Tromsø i 1997. Snøen kom først i 2. omgang, og først da scoret Chelsea. Likevel skyldte Ruud Gullit på snøen. Foto: TRULS BREKKE
SNØBALLKRIG: Stakkars Chelsea-spillerne, som fikk både snø og vind i øynene sine da de møtte Tromsø i 1997. Snøen kom først i 2. omgang, og først da scoret Chelsea. Likevel skyldte Ruud Gullit på snøen. Foto: TRULS BREKKE Vis mer

- En politimann sa til meg at de hadde funnet ting jeg ikke skulle hatt. Jeg synes det var best å komme meg unna før de satte meg i fengsel. Jeg var redd for å ikke få se familien min igjen, sa en gråtkvalt Perner vel hjemme i Østerrike.

6. Alex Ferguson (2001)

Hjemme på Old Trafford ble United slått ut av FA-cupen etter en megabrøler av keeper Fabien Barthez. Paolo di Canio fikk en takknemlig jobb med å sette ballen i mål, ettersom Barthez ikke gadd løfte en finger fordi han mente det var offside.

Ferguson frikjente sin franske keeper for all skyld - og skyldte i stedet på at det hadde vært spilt en rugbykamp på Old Trafford noen dager i forveien, som hadde gjort banen vanskelig å spille på.

7. José Mourinho (2005)

I mellomspillet i Champions League tapte Chelsea 1-2 mot Barcelona på Nou Camp i 2005. Etterpå la Mourinho mye av skylden på kampens svenske dommer Anders Frisk, som han hevdet hadde hatt en god prat med Barca-trener Frank Rijkaard i pause.

Denne praten skulle ha påvirket Frisk til å gi Didier Drogba rødt kort i 2. omgang.

Mourinho fikk to kampers karantene for påstandene, mens Frisk senere la opp som dommer.

«Jeg tviler på at vi bruker disse draktene igjen»

8. Martin Andresen (2006)

Brann spilte en elendig 1. omgang i serieåpningen mot Fredrikstad. Kampen endte 1-1, og Brann-kapteinen ga sola skylda for det dårlige spillet.

- Når vi sto på midtstreken, så vi ikke målet der keeperen deres sto. Så ille var det. Det er svært, svært sjelden jeg har opplevd noe sånt. Kan ikke komme på det her og nå, uttalte Andresen.

9. Alex Ferguson (2000)

United droppet FA-cupen og prioriterte i stedet klubb-VM. Det ble fiasko, og United ble raskt slått ut.

- Problemet i begge kampene våre er at vi har måttet spille med sola i øynene, og det har vært veldig varmt de første 30 minuttene, forklarte Manchester United-manager Alex Ferguson.

10. Henning Berg (2006)

Lyn var best både i 1. og 2. omgang, men tapte likevel 1-2 for Rosenborg på Ullevaal etter mål fra Steffen Iversen og Frode Johnsen. I sluttminuttene traff ballen Iversen i brystet og låret inne i RBKs straffefelt. Etterpå raste Berg mot at Lyn ikke hadde fått straffe.

USYNLIG? Klarer du å se Eric Cantona til høyre på bildet? Ikke Alex Ferguson heller. Etter å ha ligget under 3-0 til pause mot bunnlaget Southampton, kom United ut på banen i 2. omgang i blått og hvitt. Foto: EPA
USYNLIG? Klarer du å se Eric Cantona til høyre på bildet? Ikke Alex Ferguson heller. Etter å ha ligget under 3-0 til pause mot bunnlaget Southampton, kom United ut på banen i 2. omgang i blått og hvitt. Foto: EPA Vis mer

- Jeg har vært stille lenge, men nå får det være nok. Dommerne tør ikke blåse mot Rosenborg. Jeg nekter å tro at de tre dommerne ikke så handsen til Iversen.

- Jeg trenger ikke en gang se den på reprisen. Vi er en mindre klubb enn RBK, kanskje det påvirker dommerne, tordnet han.

Senere beklaget Berg overfor dommeren.

• Har du flere morsomme bortforklaringer? Del dem med andre lesere!

EN GJENGANGER: Alex Ferguson liker dårlig å tape. Sjelden er det hans egen eller spillernes feil når det skjer. Foto: AP
EN GJENGANGER: Alex Ferguson liker dårlig å tape. Sjelden er det hans egen eller spillernes feil når det skjer. Foto: AP Vis mer
«Jeg tviler på at vi bruker disse draktene igjen»
MYSER: Martin Andresen likte dårlig å spille med sola i øynene mot Fredrikstad i serieåpninga. Foto: ODDMUND LUNDE
MYSER: Martin Andresen likte dårlig å spille med sola i øynene mot Fredrikstad i serieåpninga. Foto: ODDMUND LUNDE Vis mer
FAMILIEMANN: Frykten for å ikke se familien sin igjen gjorde at Wolfgang Perner rømte fra italiensk politi og hjem til Østerrike. Foto: REUTERS
FAMILIEMANN: Frykten for å ikke se familien sin igjen gjorde at Wolfgang Perner rømte fra italiensk politi og hjem til Østerrike. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling