Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg våkner med smerter og plager, og blir redd for hva det er

Ferguson snakker om helsa, årets spiller og hvorfor Chelsea er farligere enn Arsenal.

FORTSATT ENERGISK: Sir Alex Ferguson viser ingen tegn til at hans ærverdige managerkarriere går mot slutten. Men han innrømmer at han i perioder kjenner alderen tynge. Foto: (AP Photo/Jon Super)
FORTSATT ENERGISK: Sir Alex Ferguson viser ingen tegn til at hans ærverdige managerkarriere går mot slutten. Men han innrømmer at han i perioder kjenner alderen tynge. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Manchester United - Everton direkte i studio fra kl. 13.45

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson var nær ved å gi seg som Manchester United-manager da han passerte 60.

Nå er han snart 70 år - uten at det er kommet noen signaler på at han planlegger å trekke seg tilbake med det første.

Men i et intervju med Daily Telegraph i dag innrømmer Ferguson at han i perioder kjenner alderen tynge, og at han av og til blir bekymret når han våkner opp om morgenen og kroppen verker.

- Noen dager våkner jeg med smerter og plager, og bekymrer meg for hva det er. Av og til sier jeg til legen min: «Jeg har vondt her og vondt der». Han svarer: «Det er alderen din, du begynner å bli gammel». Man er nødt til å ta hensyn til helsa etter hvert som man blir eldre. Det har en pris, sier Ferguson.

Har pacemaker
Kollega Gerard Houllier, som er seks år yngre enn skotten, ble denne uka lagt inn på sykehus med hjerteproblemer. For Ferguson var det en påminnelse om at god helse ikke er noen selvfølge.

- Moderne ernæring og livsstil gjør at folk kan leve lenger, men det gir ikke noen garanti for topp helse hele livet. Jeg fikk operert inn en pacemaker for sju år siden. Det var det første tegnet på at kroppen ikke fungerer på samme måte som for 20 år siden, sier Ferguson.

Han har vært i Manchester United så lenge at mange supportere aldri har opplevd noen annen manager. Og du skal leite lenge for å finne den supporteren som ikke gruer seg til dagen hvor Ferguson sier stopp.

Enn så lenge virker 69-åringen - helsebekymringene til tross - å ha den samme sulten og motivasjonen som før. I tidligere intervjuer har han også røpet at han tror kroppen hans trenger kicket av å lede en av av verdens største fotballklubber.

- Jeg frykter tanken på å gi meg. Jeg har sittet på dette toget så lenge at jeg frykter systemet mitt vil kollapse når jeg hopper av, sa han for to år siden.

Arsenal har best spillere, Chelsea best lag
For øyeblikket har Ferguson los på klubbens nittende ligagull - og det fjerde europacuptrofeet av den gjeveste sorten.

Chelsea og Arsenal er de eneste som kan hindre United fra en ny Premier League-triumf, begge er seks poeng bak med fem kamper igjen å spille. Og selv om Arsene Wenger ble oppgitt over Petr Cechs uttalelse om at det er Chelsea som er den fremste rivalen, er Ferguson helt enig med tsjekkeren.

- Jeg sa for noen uker siden at Chelsea ville bli vår tøffeste konkurrent. Nå har de passert Arsenal. Jeg tror mer på dem fordi de har et litt enklere kampprogram. Men de må komme til Old Trafford, og det blir ikke enkelt for dem. Chelsea har mye mer erfaring enn Arsenal, de er et sterkt lag med masse rutine. Det er forskjellen på de to lagene. Arsenal har de beste fotballspillerne, men Chelsea er et bedre og sterkere lag, mener Ferguson.

United har på sin side ikke vunnet noen av sine to siste kamper. Forrige helg røk de 0-1 mot Manchester City i FA-cupen, og på tirsdag ble de holdt til 0-0 av Newcastle.

Da er bare seier godt nok mot Everton i dagens formiddagskamp i England - og det er sjelden United går av banen tre ganger på rad uten å score mål.

Skryter av Parker
Selv om United har muligheten til å vinne både Premier League og Champions League, har ingen av spillerne nådd opp i de fire «årets spiller»-kåringene hittil.

Gareth Bale var spillernes favoritt, Raul Meireles var fansens favoritt, Scott Parker var journalistenes favoritt og Jack Wilshere ble kåret til årets unge spiller.

Ferguson sier ikke noe om Bale, Meireles og Wilshere, men er glad for at Parker ble hedret.

- Han har åpenbart gjort en god jobb for West Ham. Han er den spilleren som har drevet dem fram, motivert dem og gitt dem en sjanse til å holde seg i divisjonen. De har et fjell å bestige - de møter Chelsea borte (i dag). Men han har vært drivkraften i West Ham-laget, sier Ferguson.

Skotten har ikke alltid tatt like lett på at United-spillere er blitt oversett i kåringen. I den legendariske treble-sesongen i 1999 - da United vant ligaen, FA-cupen og Champions League - ble han mektig provosert da Tottenhams David Ginola ble kåret til årets spiller.

Og han er det fortsatt.

- Han var en fin spiller, ikke misforstå, for jeg har ingenting imot David Ginola. Men jeg følte det var en fornærmelse mot Manchester United. Hvordan kunne det ha seg at vi ikke hadde en eneste spiller som leverte en bedre sesong enn David Ginola?

FRYKTER CHELSEA MEST: Ferguson mener Arsenal har de beste fotballspillerne, men at Chelsea har det beste kollektivet og overlegent mest erfaring. Foto:  REUTERS/Dylan Martinez
FRYKTER CHELSEA MEST: Ferguson mener Arsenal har de beste fotballspillerne, men at Chelsea har det beste kollektivet og overlegent mest erfaring. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media