Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Jeg våknet av at gutta jublet»

CARDIFF (Dagbladet): VM-kvalifisering Wales- Norge 1-1. Ballen gikk i mål, Thorstein Helstad gikk i stanga og så ble alt stille. Bak Norges målscorer sto Ole Gunnar Solskjær og holdt seg vettskremt til hodet. For Helstad var slått ut og helt borte. - Jeg våknet av at gutta sto over meg og jublet, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge var på vei mot et bittert tap da Thorstein Helstad havnet i enden av en norsk trippelsjanse. Da ballen gikk i stanga, tenkte Nils Johan Semb «akkurat ja - i dag er det den dagen hvor ingen ting vil inn». Men Brann-spissen fikk en sjanse til og ga alt for Norge. Før han sjøl smalt i stanga og ut. - Thorsteins scoring viser at det Nils Johan har sagt er riktig, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Vi må blø litt for mål på dette nivået. Men når det er sagt, var jeg veldig redd da han lå der.
- Jeg sto nærmest og så at han fikk en fryktelig smell i hodet.

Thorstein Helstad returnerte til Norge med store hodesmerter i går kveld. På flyet hjem var han veldig glad for utlikninga. Men samtidig var han redd for framtida. På grunn av smellen.

Vondt i hodet

- Jeg har vondt nå, sier Helstad til Dagbladet. - Jeg håper ikke at det er noe alvorlig slik at det går ut over resten av sesongen. Og om jeg er klar til onsdag vet jeg ingen ting om.

- Jeg er spent på hvordan hodet føles når jeg våkner i morgen (i dag). Det dramatiske målet på Millennium Stadion i Cardiff reddet det norske humøret inn mot onsdagens Ullevaal-fight mot Ukraina. Det begynte med et Solskjær-skudd som ble blokkert og fortsatte med en Leo-avslutning som keeper reddet. Før returen havnet hos Helstad, gikk i stanga og havnet hos Helstad igjen. Til mål og hjernerystelse.

Liker jokerrollen

- Jeg har ingen ting imot jokerrollen på landslaget, sier Thorstein Helstad.

- Det er nok fortsatt litt tidlig å se på meg som et alternativ fra start. Men hvis framgangen fortsetter og jeg får litt mer spilletid (fikk 12 min. i går og scoret etter to), så kan dette bli bra. - På sikt er sjølsagt målet å bli et spissalternativ for Nils Johan Semb.

- Thorstein har mye på gang og scorer veldig mange mål på treningene, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Kan godt hende at han snart gjør som Tore André og jeg - sier at han vil spille fra start. På tre landskamper som innhopper har Thorstein Helstad nå scoret to mål for Norge. Det er de eneste målene Nils Johan Semb har hatt å glede seg over siden Steffen Iversen headet inn 1-0 mot Spania i Rotterdam. Og i Bergen sitter Brann og vil selge Thorstein Helstad av økonomiske grunner. For å få regnskapet til å gå opp.

Vil ikke selges

I Cardiff i går kveld ville imidlertid ikke den norske stjernen høre snakk om utlandet. Thorstein Helstad føler ikke at han er klar for større oppgaver ennå. Og derfor vil han fortsette utviklingen i Tippeligaen. Spør du meg er det et veldig godt tegn.

- Jeg fokuserer ikke på noe annet enn det som skal skje i Brann framover, sier Thorstein Helstad.

- Jeg har kontrakt ut neste sesong. Og det er mulig de vil selge meg, men til sjuende og sist er det jeg som bestemmer.

- Fordi jeg mener Brann har et bra lag på gang med store utviklingsmuligheter, ønsker jeg å bli i Bergen.

- Men alle målscorere på dette nivået blir ekstra interessante for dem med penger?

- Mulig det, men det er ikke sånn jeg ser det. Og tar du denne scoringa her, var det tilfeldig at det ble jeg som slo ballen i mål.

- Jeg er fortsatt bare en reserve på det norske landslaget, sier Thorstein Helstad.

STJERNESMELL: Thorstein Helstad fikk heltreff og vondt i hodet da han stanget inn utlikningsmålet for Norge mot Wales i går.