Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg våknet i natt og var skikkelig tett

200 m bryst i fare for Alexander Dale Oen.

GULT SLIM: Alexander Dale Oen svømte inn til en femteplass på VM-finalen på 50 meter bryst, med sykdom i kroppen. Foto: Christian Thomassen / Scanpix
GULT SLIM: Alexander Dale Oen svømte inn til en femteplass på VM-finalen på 50 meter bryst, med sykdom i kroppen. Foto: Christian Thomassen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som trolig er en bakteriell infeksjon kan sette en stopper for Alexander Dale Oens 200 meter bryst i svømme-VM. På dagens 50 meter bryst ble det 5.-plass.

Dale Oens 27,43 gjorde at det ikke ble den medaljen mange hadde trodd på dagen ett år før OL starter.

OL i London er det viktigste for 26-åringen, viktigere enn å gjennomføre 200-meteren der kvalifiseringen går allerede natt til torsdag norsk tid.

Helsa - Helsa går foran 200-meteren uansett, sa landslagstrener Petter Løvberg.

Dale Oen fikk føling med sykdomstendensene ikke lenge etter at han svømte inn til den tredje beste tiden i semifinalen tirsdag.

- Jeg våknet i natt og var skikkelig tett. Jeg kjenner det i hele kroppen. Se på tunga mi, sa Dale Oen og viste fram beviset på at den ikke var like glatt som den skulle ha vært.

- Jeg ser enda verre ut enn vanlig. Vi får ta en ny vurdering på tilstanden torsdag morgen. Først da blir det klart om jeg kan være med på 200-meteren, sa mannen som startet mesterskapet glitrende med gull på 100 meter bryst.

- Det viktigste er at jeg ikke ødelegger for neste sesong, mente Dale Oen.

Konsultert Selv kalte han det en virusinfeksjon, men etter at landslagsledelsen har rådført seg med leger tror landslagstreneren det er snakk om en bakteriell infeksjon.

- Ja, han hostet opp mye gult slim også. Vi har snakket med olympiatopplege Ola Rønsen, og vi har han vært i kontakt med legen til den svenske troppen her nede. På bakgrunn av det tror vi det mest sannsynlig er snakk om en bakteriell infeksjon. Han ble satt på antibiotika i morges, fortalte Løvberg.

- Det er ikke direkte overraskende at dette skjedde. Etter prestasjonen på den tøffe 100-meteren var immunforsvaret sårbart.

Overtent Landslagstreneren understreker at det uansett ikke var snakk om å trekke ham fra finalen siden det var snakk om en 50-meter. De vurderte ikke at det var skummelt at han startet. Løvberg ville heller ikke bruke infeksjonen som unnskyldning for at det ikke ble noe toppløp. Tiden var 21/100 svakere enn den tiden han passerte 50 meter på da han tok gullet på 100-meteren.

- Det var ikke der det lå. Han håper å ta en ny medalje, og han ble nok for overtent. Han svømte med for åpne armer og fikk ikke den samme flyten som for tre dager siden. Han ville kanskje for mye, mente Løvberg.

Liten erfaring Det samme var Dale Oen inne på. Han var i sin første finale på en 50 meter noensinne og har liten erfaring med distansen.

- Jeg følte at jeg var på hugget og var klar for å klinke til, men det er mulig at jeg klinket til for mye. Jeg skulle gjerne ha vært høyere oppe, men det er viktig å se det i lys av hvorfor. Det er små marginer. Selv om jeg prøvde å jobbe med de riktige tingene og var mentalt avslappet, så ville det seg ikke helt, mente Dale Oen.

Brasilianeren Felipe da Silva vant finalen på tiden 27,01. Som på 100 meter bryst ble det sølv til italieneren Fabio Scozzoli med 27,17. 27,19 ga 3.-plass til sørafrikanske Cameron van der Burgh.

(NTB)