FORKLARER:  - Jeg vil på død og liv ikke ha et ettermæle som sier at jeg stakk av med halen mellom beina, forklarer Egil «Drillo» Olsen på «Senkveld» om hvorfor han har engasjert advokat. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FORKLARER: - Jeg vil på død og liv ikke ha et ettermæle som sier at jeg stakk av med halen mellom beina, forklarer Egil «Drillo» Olsen på «Senkveld» om hvorfor han har engasjert advokat. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

- Jeg valgte å være lojal

Drillo tar bladet fra munnen hos «Senkveld».

(Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen har ikke uttalt seg offentlig siden han stilte opp i et lengre intervju med TV2 14. oktober.

Men som gjest i denne ukas «Senkveld» tar 71-åringen bladet fra munnen igjen - og gir sine svar til flere av de siste dagers hendelser.

I dagens Dagbladet spurte Morten P i sin kommentar hvorfor Drillo svarte både «ja og nei» på direkte spørsmål om han var sparket - når man i ettertid vet at den tidligere landslagssjefen følte at akkurat det var tilfelle.

I studioet i Nydalen forteller Drillo om hvorfor han svarte som han gjorde på pressekonferansen på Ullevaal - da Per-Mathias Høgmo ble utropt til ny landslagssjef.

- Jeg kunne ødelagt pressekonferansen, og dratt alt fokus på meg. Jeg valgte å være lojal, forteller Olsen på «Senkveld».

Styreprotokollen I går avholdt forbundsstyret i Norges Fotballforbund styremøte, hvor alle godkjente protokollen for hva som skjedde på møtet 26. september - hvor vedtaket het:

«Fotballpresident og generalsekretær gis mandat til å ta dialogen med dagens A-landslagstrener. Hvis Egil Olsen aksepterer å fratre sin stilling kan Per-Mathias overta umiddelbart. Dette krever en omforent løsning mellom NFF og nåværende A-landslagstrener.»

Akkurat den dialogen det snakkes om i vedtaket, sier Drillo at han ikke skjønner mye av.

- I dag har jeg lest protokollen. Det er veldig rart. Der står det at styret hadde fått info om at jeg var litt nedfor og manglet motivasjon etter Sveits-kampen, og Hallén og Siem fikk mandat til å gå i dialog med meg, sier Drillo under innspillingen av programmet.

- Hadde jeg vært Hallen, ville jeg sagt: "Hør her, Drillo, jeg vet at du har en uoppsigelig kontrakt, men vi vil diskutere om Per-Mathias kan ta over nå." Det ville vært å gå i dialog med meg.

- For etermælet Det ble også i går kjent at Drillo har engasjert advokat etter sparkingen. Hvorfor han går til det skrittet nå, snart fire uker etter at han mistet jobben, forklarer den tidligere landslagssjefen sånn:

- Det ene er at jeg vil på død og liv ikke ha et ettermæle som sier at jeg stakk av med halen mellom beina.

- Det andre er at jeg har ei kjerring som følte seg litt ydmyket av Yngve Hallén på TV. Hun har vært med på det hun også, det var hun som starta hele greia, egentlig.

71-åringen forteller til Thomas og Harald at han på grunn av sparkingen har gått glipp av opptill 3,4 millioner kroner.

- Dersom vi hadde gått til VM, hadde jeg fått 1,7 millioner i bonus. Og da ville jeg hatt jobb i et halvt år til, som ville betydd 1,7 millioner kroner til.

«Senkveld»-programmet med Egil Olsen sendes på TV2 i morgen kveld.