Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jeg vant bronsemedaljen

VAIL (Dagbladet): - Å, herlighet. Nå ryker det, tenkte Trine Bakke da hun fikk trøbbel i det siste bratthenget. Men hun sikret medaljen - og husfreden overfor bestevenninne Andrine Flemmen.

- Det beste hadde selvsagt vært om begge kom på pallen. Men skulle det bli en av oss, er jeg glad det ble meg. Jeg tapte ikke gullet, men vant bronsen. Og nå har vi en medalje hver, sier en strålende fornøyd Trine etter å ha skjøvet Andrine seks små hundredeler bort fra VM-pallen.

Så nærme hverandre er de to alpin-heltinnene resten av året også. De har vært bestevenninner i flere år, og selvsagte romvenninner når landslaget er på tur. Og det er det meste av året.

Må bo sammen

- Landslagsledelsen har prøvd å skille oss noen ganger, men det har de gitt opp. Vi blir helt gærne hvis vi ikke får bo på rom sammen. Kjærestene våre er temmelig sjalu, ler Trine.

Hun og Andrine er blitt de klare enerne i det lille, norske jentelandslaget. I bakken er de konkurrenter, men før start hjelper de hverandre så godt de kan.

- Vi er flinke til å støtte hverandre og psyke den andre opp, sier Andrine. Og Trine er enig.

- Det er deilig å ha ei bestevenninne på laget, ei jeg er helt trygg på når vi er ute og reiser. Og det er ganske mange døgn i året, sier Trine.

Før hun sender ut et vennlig spark til romvenninnen:

- Akkurat nå er Andrine skikkert litt irritert på meg fordi jeg slo henne med seks hundredeler. Men da må hun bare sørge for å bli bedre i slalåm, så kanskje hun slår meg neste gang.

Slanket laget

Foran denne sesongen ble jentenes verdenscup-lag slanket fra åtte til fem løpere. Terskelen for å komme med, ble høyere. Og landslagssjef John Arne Bjerknes er ikke i tvil om at det er en av de viktigste årsakene til at alpinjentene har kapret et sølv (Flemmen i storslalåm), en bronse, en fjerde (Flemmen i går) og en femteplass (Trude Gimle i kombinasjonen) i dette mesterskapet.

- Vi bruker mer tid og ressurser på hver løper i år. Og det forplikter. Fem jenter fikk tillit, men de må også svare for den tilliten. Det fikk de klar beskjed om foran sesongen. Og nå ser vi konsekvensene, sier Bjerknes.

- Vi har fått et homogent lag, og det har skapt resultater. I tillegg ble svenske Pernilla Wiberg (sølv i går) treningsvenninne med de norske løperne foran denne sesongen.

- Det har gitt et høyere nivå på treningene, og det har hjulpet. I dag har vi et skikkelig slalåm-lag, sier Trine.

- Og neste år skal jeg bli bedre i storslalåm, så Andrine kan få litt mer pes på treningene der også, lover bronsevinneren.

Blir allrounder

Akkurat det tror Andrine det hun vil om.

- Trine har lovet å bli en bedre storslalåm-løper i mange år nå, så jeg tror det ikke før jeg får se det, gliser Andrine.

Som syntes det var litt bittert å havne så nær pallen i går. Men hun var likevel strålende fornøyd med innsatsen.

- Nå kan jeg begynne å se på meg selv som en slalåm-løper også. Målet framover er å bli stabil i begge de tekniske disiplinene.

- Dessuten skal jeg kjøre mer super-G framover, og neste år prøver jeg meg også på kombinasjons-utfor, sier Andrine Flemmen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media