Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg vant fordi jeg er mer biffete enn henne

Vukicevic takket musklene for ny seier.

FORTSETTER Å VINNE: Christina Vukicevic løp på 12,87 og slo sveitsiske Lisa Urech med tre hundredeler. Foto: AFP Photo /  Bulent Kilic
FORTSETTER Å VINNE: Christina Vukicevic løp på 12,87 og slo sveitsiske Lisa Urech med tre hundredeler. Foto: AFP Photo / Bulent Kilic Vis mer

Christina Vukicevic fortsatte på vinnersporet og stormet inn til seieren på 100 meter hekk i lag-EM søndag, men løpet var hun ikke særlig fornøyd med. Hun løp på 12,84 og slo sveitsiske Lisa Urech med tre hundredeler. — Det var musklene og viljen til å ta 12 poeng som ble avgjørende i dette løpet. Jeg måtte slite med å holde hun sveitsiske bak meg på slutten, men jeg er biffete enn henne, så det var bare å kaste seg fram for å sikre seieren, sa Vukicevic til NTB. Hun vant korthekken i Bislett Games for en drøy uke siden med 12,79. Nå fortsatte hun med ny seier og 12,87 sekunder. Det viser at hun er svært stabil, men fortsatt har hun et stykke igjen til toppformen. — Det løpet jeg presterte her var dårlig teknisk. Jeg fikk en rotasjon over den første hekken og kom veldig dårlig i gang. Jeg måtte jobbe for å finne rytmen. Det gikk bedre fra den fjerde hekken, men så stoppet det litt opp på slutten igjen, sa Vukicevic. — Men å klare 12,84 med et så dårlig løp rent teknisk, er en styrke i seg selv, slo hun fast.
Rare forhold Christina Vukicevic sa det var veldig rare forhold på Atatürk stadion søndag. Hun hadde lett motvind i starten, men det snudde til medvind inn mot mål. — Det som er mest deilig akkurat nå er vissheten om at jeg kan løpe så fort selv om verken forholdene eller løping er veldig bra, sa hun. Hun strålte om kapp med sola da hun kom til mål, og hun la ikke skjul på at hun hadde fått mye ekstra motivasjon av å se på lagkameratene, som så å si uten unntak har innfridd i Izmir. — Det begynte så flott med Stine Toms kjempeløp på langhekken lørdag. Hun satte nesten norsk rekord og perset med innpå ett sekund. Det ga oss som lag en veldig god start, og det var jo ikke noe minus at Eivind Henriksen fulgte opp med en flott tredjeplass i slegge heller, sa Vukicevic. — Jeg presset på alt jeg kunne for å vinne dette løpet mitt. Det var jo det jeg var kommet hit for å gjøre. Deilig å lykkes, mente hun.
Utladet Vukicevic fortalte at hun dabbet litt av på de siste meterne i søndagens løp, og det var derfor hun ble så hardt presset av sveitsiske Urech helt på slutten. — Jeg skal vel ikke nekte for at jeg var litt utladet etter Bislett, for da skjedde det mye. Det kan være en årsak til at jeg ikke klarte å øke på litt mer på de siste meterne her, men jeg slo alle, også den tyrkiske europamesteren fra i fjor, så det viser at jeg er på rett vei. — Nå ser det ut som om det er blitt en god vane for meg å vinne løpene også, og det er jeg jo ikke akkurat lei meg for, sa hun med et stort smil. Hun sa også at hun har fått en fantastisk rytme i løpingen sin i år. — Dersom denne utviklingen fortsetter til jeg finner toppformen og holder alle hekkene inn til mål, så kan det komme til å gå veldig fort etter hvert, slo Christina Vukicevic fast overfor NTB. Nå reiser hun hjem for å forberede seg til Diamond League-stevnet i Lausanne 30. juni. Deretter er det stevnet i Birmingham som står for tur, før hun bevilger seg en treningspause på tre uker.

(NTB)