- Jeg vant klassen for «human beings»

Svartedal etter tapet for Bauer.

(Dagbladet.no): Tsjekkiske Lukas Bauer viste nok en gang at han er i en annen klasse enn konkurrentene på distanserenn akkurat nå.

I dag knuste han konkurrentene på 15 kilometer klassisk i Nove Mesto. Nærmest hjemmefavoritten kom Jens Arne Svartedal, som klinte til voldsomt på den siste sløyfa, men likevel endte 27,8 sekunder bak. 

Men nordmannen mener Bauer er i så god form at andreplass ikke er noe å skamme seg over.

– Jeg er fornøyd med å vinne klassen for «human beings». Akkurat nå er det ikke noe nederlag å tape for Bauer, mente Svartedal, sier Svartedal til NTB.

- Rått

Også den norske treneren Morten Aa Djupvik bøyer seg i snøen for tsjekkerens oppvisning.

– Det er rått å slå Jens Arne med 28 sekunder når Jens Arne sier at han selv gikk et bra løp. Bauer er i en utrolig flytsone i øyeblikket. Han er veldig god og går fryktelig fort i klassisk, sier Aa Djupvik.

Det norske laget brukte hjelperytter John Kristian Dahl til å stjele de 15 bonussekundene på 2,6 kilometer, men derfra og ut løpet var Bauer best på alle passeringer.

SUVEREN: Tsjekkiske Lukas Bauer var igjen utilnærmelig på hjemmebane i Tour de Ski, og vant sin fjerde av fem etapper så langt i touren. Foto: AP/Scanpix
SUVEREN: Tsjekkiske Lukas Bauer var igjen utilnærmelig på hjemmebane i Tour de Ski, og vant sin fjerde av fem etapper så langt i touren. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Siste sjanse

Tord Asle Gjerdalen klatret opp på andreplassen i Tour-sammendraget. Fristileksperten ble nummer 19 i dag, men er likevel nest best i touren.

Avstanden opp til den suverene tsjekkeren er to minutter og sju sekunder. Nå er det imidlertid slutt på Bauers favorittrenn i touren.

- Dette var det siste distanserennet før sprinten, så dette var min siste sjanse, sa han i TV-intervjuet rett etter målpassering.

Eldar Rønning hadde en positiv dag og var ikke langt unna å kunne kjempe om en pallplassering, men hadde ikke samme sprut i avslutningen som Svartedal vartet opp med.

- Jeg vant klassen for «human beings»
- Jeg vant klassen for «human beings»
ANDREPLASS SAMMENLAGT: Tord Asle Gjerdalen gjorde en god klassisk etappe til ham å være, og er nå på andreplass sammenlagt.
KANONAVSLUTNING: Jens Arne Svartedal knuste alle på den siste delen av dagens 15 kilometer, og ble nummer to.